film Megalopolis

Francis Ford Coppola na svom je Instagram profilu podijelio sliku iz naslovnice ovog članka. Ona prikazuje scenu iz njegovog nadolazećeg filma. A iz nje se da razabrati suvremeni New York ili neka njegova uvrnuta i jeziva verzija. Osjećaj raspada nečeg velikog i kaosa te zatim praznine koja ostaje iza… no, krenimo redom.

Kroz svoju karijeru, legendarni Francis Ford Coppola stvorio je mnoga remek-djela. Tu su naravno Kum i njegovi nastavci. Nezaboravna Apokalipsa danas. Kao i Prisluškivanje. Njegovo mjesto u filmskim povijesnim knjigama je zagarantirano. No, iako je u godinama u kojima bi mnogi uživali u mirovini (84 godine), on ipak ne miruje. 

Naime, Coppola je, kako se čini, dovršio svoj novi film. Potencijalno i jedan od najambicioznijih koje je radio. Riječ je o njegovom dugogodišnjem projektu naziva Megalopolis. To je znanstveno-fantastični film kojeg je Coppola prvotno počeo pisati još u osamdesetim godinama prošloga stoljeća! 

Iz raznih razloga, film je bio u razvoju 40-ak godina, a sam Coppola navodno je u njega uložio 120 milijuna dolara vlastitog novca. Tako da je zapravo riječ o nezavisnom filmu kojeg je ovaj redatelj sam financirano. No nije poznato koliki je ukupni budžet filma. Ali ono što znamo je njegova zvjezdana glumačka postava.

Zvjezdana glumačka postava

U filmu glume Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, Jason Schwartzman, Talia Shire i Kathryn Hunter, a režirao ga je sam Coppola. Kada pogledamo kako i kada je film krenuo, kako je financiran, tko ga radi i s kojim glumcima, čini se pomalo nevjerojatnim da je uopće dovršen.

Ono što uvijek brine kod ovakvih situacija je, hoće li očekivanja i hype iskopati rupu pod ovim filmom? Može li on biti doista onoliko dobar koliko se Coppolini fanovi i filmoljupci općenito nadaju? Na ta pitanja odgovor bi trebali saznati do kraja ove godine jer film bi do tada, ponovno NAVODNO, trebao biti u kinima.

Teško je i razabrati je li činjenica da praktički još ništa ne znamo o filmu pokazatelj da se na njemu ozbiljno radi i da se pokušava spriječiti da informacije procure vani ili je to pak pokazatelj da se nešto loše događa oko filma. Svakako se nadamo da je točno ovo prvo.

Za još filmskih vijesti, klikni ovdje!

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights