četiri filma o Beatlesima

Većina ljubitelja glazbe složit će se da su Beatlesi bili jedan od najboljih bendova svih vremena. No kada se sagleda njihova cijela karijera, teško ih je svrstati u samo jedan glazbeni koš. U sedam kratkih godina, oni su praktički promijenili nekoliko žanrova, a u svima su bili izuzetno uspješni i popularni.

Kretali su se od svojevrsnog popa, zatim rock ‘n’ rolla, i psihodeličnih hitova. Stoga je pitanje kako uopće prikazati njihove karijere na filmu? Kako sve to vjerno prenijeti na veliko platno? Ili, ako nešto izbacujete iz priče, što će to biti? Čini se da je odgovor na to pitanje – napraviti nekoliko filmovima o njima.

Upravo na to se odlučio Sam Mendes. Redatelj Skyfalla planira tako napraviti ne jedan, već četiri međusobno povezana biografska filma o Beatlesima. Svaki od filmova pričat će priču iz perspektive jednog od članova benda. Filmovi bi u kina stigli 2027. godine. Sony će biti zadužen za produkciju filmova, a projekt je već dobio blagoslov Paula McCartneyja, Ringa Starra i obitelji Johna Lennona i Georgea Harrisona.

Beatles Cinematic Universe

Sada je na redu vrlo težak casting u kojem je potrebno pronaći četvero glumaca koji mogu utjeloviti ovu legendarnu četvorku. Ali i koji istovremeno mogu iznijeti film na svojim leđima. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li i kako Mendes ovo izvesti. Beatles Cinematic Universe svakako je nešto što nismo očekivali da ćemo ikada vidjeti, ali bit ćemo u kinima kada stigne. S tehničke strane, filmove će biti vrlo teško snimiti jer će se morati raditi ili istovremeno ili odmah jedan za drugim bez velike pauze. To bi praktički obvezalo sve glumce i filmsku ekipu da veliki vremenski period i dobar dio svoje karijere posvete isključivo snimanju ova četiri filma.

Plan je, navodno, da svaki od filmova u kinima bude nekoliko tjedana. Nakon toga bi na red odmah došao idući film koji bi igrao jednako dugo. I tako sve dok sva četiri filma ne dobiju svojih pet minuta. No dugo je još do 2027., a u međuvremenu ćemo čekati nove vijesti.

Ostale filmske vijesti pronađi ovdje!

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights