recenzija kokainski medvjed

Kokainski medvjed (Cocaine Bear) jedan je od onih filmova koje jednostavno želiš pogledati zbog naslova. Naravno da me zanima zašto je medvjed na kokainu. Tako sam i 2018. godine želio pogledati film Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim bigfoota. Jer… naravno da me zanima koliki trash će to biti.

No za razliku od filma Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim bigfoota, Kokainski medvjed zapravo je inspiriran stvarnim događajima. Ti stvarni događaji govore kako je 1985. godine, krijumčar droge Andrew Carter Thornton upravljao malim avionom. U njemu je bila velika količina droge. Prevelika za avion, pa ju je Thornton izbacio, a zatim i sam skočio za njom. Ali Thorntonov padobran nije se otvorio, a droge se dokopao… MEDVJED. Medvjed je dio droge pojeo zbog čega je i u konačnici uginuo. Mogli bi reći kako se medvjed zapravo predozirao.

Što kad bi medvjed postao ovisnik?

Cocaine bear film recenzija

I to je više-manje sva stvarna priča vezana uz ovaj događaj. Ono što nam film kokainski medvjed pokazuje jest zamišljena stvarnost u kojoj je taj medvjed preživio duže nego što je preživio u stvarnosti. A pokazuje nam i kako bi to izgledalo da ljudi nalete na nadrogiranog medvjeda koji je postao ovisnik. Odnosno, na kokainskog medvjeda. Sve to zvuči toliko suludo, a djelomično je utemeljeno na istini, tako da nisam mogao ne pogledati film.

No prije samog gledanja, očekivao sam teški trash. Možda nešto nalik Čovjeku koji je ubio Hitlera, a zatim bigfoota. A možda i malo lošiji film. A tko zna, možda i samo malo bolji. No ono što definitivno nisam očekivao je kako će mi se film svidjeti. Kokainski medvjed je brutalan i zabavan. S dobrim i humorističnim scenama. I ne samo to, ispunjen je prilično kvalitetnom glumačkom postavom koja uključuje i nekoliko dječjih glumaca koji su svoje uloge odradili jako dobro. Definitivno nisam očekivao toliko uloženog truda u film koji ima premisu kao što je „medvjed na kokainu uokolo trči i ubija ljude“.

Glumačka postava

recenzija Cocaine Bear

Dakle, glumačka postava ovog filma uključuje imena kao što su Ray Liotta (Syd White), Margo Martindale (Ranger Liz), Alden Ehrenreich (Eddie) i O’Shea Jackson Jr. (Daveed). To ne znači da su drugi svoje role odradili slabije u odnosu na njih. Ne, samo su ova četiri imena poznatija od ostalih. Film je režirala Elizabeth Banks koja baš i nije poznata po kvalitetnim redateljskim uracima. No nadam se kako će Kokainski medvjed to ipak promijeniti.

I doista mislim kako vam više informacija o ovom filmu nije potrebno. Jer jednostavno ste ili tip osobe koja želi vidjeti film o nadrogiranom medvjedu koji lovi ljude ili to nikako ne želite vidjeti.

Naše ostale filmske recenzije pronađi ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights