Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (2.12.)

HTV1 | 21:10 – Tri plakata izvan grada
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Van grada Ebbinga u Missouriju objavljena su tri plakata s pomoću kojih majka proziva šerifa da nije ništa poduzeo glede ubojstva njene kćeri. Cijela se situacija dodatno zakomplicira kada se u sukob između šerifa i ogorčene majke upetlja šerifov nasilni zamjenik. Frances McDormand i Sam Rockwell za svoje su izvedbe nagrađeni Oscarima za najbolju glavnu i sporednu ulogu.

HTV3 | 23:00 – Bili jednom ratnici
Once Were Warriors (1994)

Potresna drama o raspadu jedne maorske obitelji na Novom Zelandu i njihovim problemima s rasizmom, siromaštvom, alkoholizmom i obiteljskim nasiljem.

SUBOTA (3.12)

HTV3 | 18:15 – Buena Vista Social Club
Buena Vista Social Club (1999)

Dokumentarni film o ostarjelim kubanskim glazbenicima, gotovo zaboravljenima otkad je Castro preuzeo vlast, koje iz zaborava izvlači američki gitarist Ry Cooder koji doputuje u Havanu i okuplja ih kako bi snimili zajednički album. Film prati snimanje albuma koji će kasnije osvojiti Grammy i nekoliko rasprodanih koncerata kubanskih legendi, a donosi i razgovore s glazbenicima koji govore o svojim životima na Kubi i kako su uopće počeli baviti se glazbom.

DomaTV | 19:55 – Gospodar prstenova: Prstenova družina
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Mračni gospodar Sauron traži Jedinstveni Prsten kojim će pokoriti Međuzemlje. Prsten se našao u rukama mladog hobita Froda Bagginsa, koji ga mora uništiti kako bi porazio Saurona i njegove snage. Sudbina Međuzemlja ovisi o Frodu i njegovih osam prijatelja iz Prstenove družine koji zajedno kreću u Mordor, jedino mjesto na kojem se Prsten može uništiti.

HTV1 | 20:15 – Moja ljubavna priča
The Big Sick (2017)

Film se temelji na istinitom životu komičara Kumaila Nanjiania i njegovoj ljubavi s Emily koju upoznaje nakon svog komičarskog seta. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja koji ne odobravaju njihovu vezu i svoga srca. The Big Sick je supružnicima Kumailu Nanjianiu i Emily V. Gordon donio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija.

RTL2 | 20:15 – Dan obuke
Training Day (2001)

Mladi idealist koji želi postati detektiv za narkotike mora provesti 24 sata obuke s iskusnim ali korumpiranim detektivom Alonzom koji u svemu traži samo svoju korist, a to ne odgovara mladome policajcu koji sve radi po pravilima. Washington je za svoju ulogu nagrađen Oscarom, a Hawke je bio nominiran.

NovaTV | 20:15 – 13 sati: Tajni vojnici Benghazija
13 Hours (2016)

Film snimljen po istinitoj priči o terorističkom napadu na američki konzulat u Libiji, pri kojemu je život izgubilo šestero sigurnosnih službenika uključujući i američkog ambasadora.

HTV3 | 20:20 – Pariz, Texas
Paris, Texas (1984)

Četiri godine nakon što je nestao, Travis se odjednom pojavljuje u pustinji na meksičkoj granici, umoran od života i djelomično bez pamćenja. Po njega dolazi njegov brat Walt, kod kojeg živi Travisov sedmogodišnji sin Hunter. Travis se s vremenom ponovno zbliži sa sinom i zajedno krenu u potragu za Jane, Hunterovom majkom i Travisovom bivšom ženom koja je također nestala prije četiri godine. Paris, Texas jednoglasno je osvojio prestižnu Zlatnu palmu za najbolji film na festivalu u Cannesu.

NovaTV | 22:55 – Povratnik
The Revenant (2015)

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava. Film je bio nominiran za čak 12 Oscara, a osvojio ih je 3 – za najbolju filmsku fotografiju i to je snimatelju Lubezkom bio rekordni treći Oscar u tri godine, redatelj Iñárritu je kući odnio drugi Oscar u dvije godine, a Leonardo DiCaprio je za glavnu ulogu napokon osvojio svoj prvi Oscar.

HTV3 | 23:15 – Nebo nad Berlinom
Wings of Desire (1987)

Dva anđela, nevidljiva ljudima, šeću Zapadnim Berlinom prije rušenja Zida i osluškuju misli Berlinaca i Berlinčanki. Jednoga od njih posebno zanima francuska cirkusantica i američki glumac koji snima film u Berlinu, no najednom primijeti da se glumac njemu izravno obraća kao da ga vidi.

NEDJELJA (4.12.)

HTV1 | 20:15 – Kramer protiv Kramera
Kramer vs. Kramer (1979)

Teda Kramera ostavlja žena te se on ponovno zbližava sa sinom nakon što postane primoran samostalno se brinuti o njemu. Kada se otac i sin potpuno zbliže i jako zavole, kreće žustra bitka za skrbništvo nakon što se vrati majka s namjerom da uzme sina. Film je osvojio Oscare za najbolji film, režiju i scenarij, a Dustin Hoffman i Meryl Streep za najbolju glavnu i sporednu ulogu. Osmogodišnji Justin Henry bio je nominiran za najbolju sporednu ulogu te je još uvijek najmlađa osobna nominirana za Oscara.

RTL | 20:15 – Everest
Everest (2015)

Priča temeljena na nevjerojatnom istinitom događaju i čudesnoj borbi za život članova dvije planinarske ekspedicije, koji su se 1996. našli usred snažne snježne oluje na vrhu Mount Everesta.

RTL | 22:30 – Sicario 2: Rat bez pravila
Sicario: Day of the Soldado (2018)

Rat zbog droge na granici SAD-a i Meksika eskalira jer su karteli počeli trgovati teroristima diljem američke granice. Kako bi pobijedio u ovome ratu, savezni agent Matt Burns ponovno će morati udružiti snage s temperamentnim Alejandrom.

HTV2 | 23:05 – Ničija budala
Nobody’s Fool (1994)

Iako se bliži mirovini, Sully je vječiti dječak koji je napustio obitelj i mir pronašao kao podstanar kod stare gospođe Beryl. Nesposoban za preuzimanje odgovornosti, Sully je zapravo usamljenik okružen ljudima koji očajnički trebaju njegovu prisutnost i kojima ne može pomoći. Uloga Sullyja je Paulu Newmanu donijela devetu nominaciju za Oscara.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights