Ovo su najbolji filmovi svibnja 2024., odnosno filmovi koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

7. Bad Boys: Ride or Die

Marcus i Mike se u novom nastavku popularne franšize nađu u bijegu dok pokušavaju svome bivšem zapovjedniku očistiti ime nakon što je iznenadno ubijen i nakon toga optužen za korupciju.

6. Kinds of Kindness

Yorgos Lanthimos donosi nam tri povezane priče koje prate čovjeka bez izbora koji pokušava preuzeti kontrolu nad vlastitim životom, policajca koji je zabrinut da se njegova žena koja je nestala, vratila i čini se drugom osobom i ženu odlučnu pronaći određenog nekoga s posebnim sposobnostima, kome je suđeno da postane nevjerojatan duhovni vođa. Kinds of Kindness dolazi nam samo pola godine nakon Lanthimosovog hita Poor Things.

5. A Quiet Place: Day One

U prequelu popularnih A Quiet Place filmova, pratimo ženu koja se nađe zarobljena u New Yorku tijekom ranih faza invazije vanzemaljskih stvorenja s ultraosjetljivim sluhom.

4. The Bikeriders

Nakon slučajnog susreta, tvrdoglavu Kathy privuče Benny, član motociklističkog kluba Vandals sa Srednjeg zapada. Nakon što se klub počne pretvarati u nasilnu bandu, Benny mora birati između Kathy i svoje odanosti klubu.

3. Thelma

Kad 93-godišnju Thelmu Post prevari telefonski prevarant pretvarajući se da je njezin unuk, ona kreće u podmuklu potragu po gradu kako bi vratila ono što joj je oduzeto. 94-godišnjoj glumici June Squibb ovo je prva glavna uloga u životu.

2. Inside Out 2

Nastavak Pixarovog hita iz 2015. prikazuje Riley kako ulazi u pubertet i kao rezultat toga doživljava potpuno nove, složenije emocije. Dok se Riley pokušava prilagoditi svojim tinejdžerskim godinama, njezine se stare emocije pokušavaju prilagoditi mogućnosti da budu zamijenjene.

1. Hit Man

Profesor blage naravi koji radi kao lažni plaćeni ubojica za svoju gradsku policijsku upravu, upušta se u opasnu avanturu kada shvati da se zaljubio u ženu koja ga angažira za ubojstvo.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights