SAG nagrade 2024.

Dodijeljene su Screen Actors Guild, odnosno SAG nagrade 2024. godine. Riječ je o 30. po redu dodijeli nagrada kojima se nagrađuju najbolje filmske i televizijske glumačke izvedbe prethodne godine.

Za Oscara nominirani Oppenheimer osvojio je najvažniju nagradu večeri, onu za najbolju glumačku postavu u filmu. Osim toga, Cillian Murphy i Robert Downey Jr. iz istoga filma su osvojili nagrade za najboljeg glavnog i sporednog glumca te su potvrdili svoje statuse favorita za Oscare.

Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers) je očekivano osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu. Nagrada za najbolju glavnu glumicu je pripala Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon). Time je Gladstone postala opaka konkurencija Emmi Stone za osvajanje Oscara.

SAG nagrade 2024.

Nagradu za najbolji filmski kaskaderski ansambl osvojio je Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One.

Što se tiče TV serija, Succession je osvojio nagradu za najbolji glumački ansambl u dramskoj seriji. The Bear istu nagradu ima u kategoriji komične serije. Elizabeth Debicki (The Crown) i Pedro Pascal (The Last of Us) osvojili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu u dramskoj seriji, a nagradu je osvojio i kaskaderski tim serije The Last of Us.

Jeremy Allen White i Ayo Edebiri (The Bear) su osvojili nagrade za najbolje glumce u komičnoj seriji, a Ali Wong i Steven Yeun (Beef) za najbolje glumce u miniseriji ili TV filmu.

SAG nagrade 2024.

Barbra Streisand osvojila je SAG nagradu za životno djelo.

Za još filmskih vijesti, klikni ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights