Napokon je poznat datum izlaska Amazonove dugoočekivane serije.

Prequel serija Gospodar Prstenova kojoj još ne znamo ime, danas je na Novom Zelandu završila sa snimanjem. Serija će premijeru imati 2. rujna 2021., skoro 85 godina nakon Tolkienovog Hobbita koji je izdan 21. rujna 1937. Amazon je objavio i prvu službenu fotografiju iz serije, no nije želio otkriti koji se lik nalazi na slici, samo da je iz prve epizode.

Adaptirana prema Tolkienovoj voljenoj trilogiji, nadolazeća serija odvija se u Drugom dobu – tisućama godina prije događaja iz Hobita i Gospodara Prstenova i prati ansambl sastavljen od poznatih i novih likova dok se suočavaju sa dugo pribojavanim pojavljivanjem zla u Međuzemlju, odnosno dolaskom Saurona.

Što je to Second Age? Second Age ili Drugo doba je vremensko razdoblje u Međuzemlju koje je trajalo nešto više od 3400 godina, a prethodi Trećem dobu u kojemu se odvija radnja Lord of the Rings trilogije. Drugo doba obilježilo je uzdizanje Númenora (kraljevstva Ljudi), jačanje Saurona i kovanje Prstenova moći što je dovelo do sukoba između vilenjaka i Saurona. Drugo doba završava porazom Saurona od strane Posljednjeg saveza vilenjaka i ljudi, a upravo tu bitku gledamo na početku Prstenove družine.

Inače, serija je i prije početka snimanja već odobrena za drugu sezonu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.