Clint Eastwood Umri muški

Nitko ne može poreći kako je Clint Eastwood imao odlučnu filmsku karijeru, i kao glumac i kao redatelj. No među mnogim uspješnim filmovima po kojima ga znamo, mogao se naći još jedan – Umri muški. Da je Clint Eastwood glumio u Umri muški, tko zna kako bi to točno ispalo. Ali svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako Dirty Harry postaje John McClane.

Scenarist filma Umri muški, Jeb Stuart, rekao je kako je postojao razlog zašto Clint Eastwood nije želio glumiti u filmu. Naime, Eastwood je bio prvi glumac kojem je ponuđena uloga koju je kasnije dobio Bruce Willis. No Clint Eastwood čak nije jedino poznato ime koje je odbilo glavu ulogu u Umri muški. Tu su još bili i Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford i Mel Gibson.

Razlog zašto je Eastwood rekao „ne“ Johnu McClaneu, bio je… zanimljiv. „Prvo su došli Clintu Eastwoodu. Ironično, njegov odgovor producentima je bio ‘Ne razumijem taj humor’. To je za mene bio šok […] on [Clint Eastwood] je bio moja inspiracija [za lik Johna McClanea]“, rekao je Stuart.

No s obzirom na to da je Umri muški jedan od najpopularnijih akcijskih filmova na svijetu, ne može se reći da je puno izgubio odbijenicom koju je uputio Clint Eastwood. Dapače, Bruce Willis je i danas možda najprepoznatljiviji upravo po toj ulozi. I odradio je odličan posao u filmu. Osim što je Umri muški popularan akcijski film, neki bi rekli kako je to i jedan od boljih božićnih filmova. S obzirom na njegovu radnju.

No čini se kako je u svakom od ovih scenarija bilo suđeno da ovaj film ostvari veliki uspjeh i popularnost. Jedino bi možda imali koji nastavak manje da je Eastwood prihvatio ulogu. Zbog godina možda ne bi mogao snimati sve ono što Bruce Willis jest.

Naše ostale filmske vijesti možeš pronaći ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights