X-Men: Dark Phoenix trailer

Danas je izašao drugi X-Men: Dark Phoenix trailer, a sam film trebao bi se naći u kinima 7. lipnja ove godine. Možemo slobodno reći da ovaj film svi već jako dugo čekamo. Kad to kažem ne mislim da će ovo biti remek djelo zbog kojeg svi želimo pohrliti u kina. Ne, ono što želim reći je da je ovaj film toliko puta odgađan da se čini kao da je trebao izaći još 2006. godine. Zašto sam rekao baš 2006. godine? Jer je tada izašao prvi neuspjeh X-Men franšize pod imenom X-Men: The Last Stand (X-Men: Posljednja fronta). Ako je suditi po dva X-Men: Dark Phoenix trailera koja smo dobili, onda će i zapleti oba filma biti vrlo slični. Drugim riječima, radit će se o potisnutoj mutantskoj moći Jean Grey koju je u njoj zarobio Charles Xavier jer je bila preopasna. Ta moć će se nenadano osloboditi i polako će razdirati kako X-Mene tako i cijeli svijet.

No čini se da će ulogu Scotta Summersa, poznatijeg kao Cyclops, ovdje preuzeti Beast i Mystique. Naime, u The Last Stand, Cyclops je bio tugujući mutant kojeg Phoenix ubije. Ako je suditi prema traileru, u novom nastavku X-Mena, Beast će biti tugujući X-Men jer će Phoenix učiniti ono što su fanovi dugo tražili – ubiti Jennifer Law… ovaj, mislim, ubiti Mystique. Ako je to doista tako, a ne samo navlačenje od strane Foxa, nadajmo se da će se to dogoditi pri početku filma, a ne da će biti ostavljeno za kulminaciju radnje. Budući da se radi vjerojatno o zadnjem X-Men filmu s ovom glumačkom postavom, moguće je da nas Fox iznenadi s mnogo više smrti. To bi svakako bio dramatičan način raskidanja ugovora…

X-Men: Dark Phoenix trailer

No na stranu moja nagađanja, sve vijesti o filmu koje su nam do sada stizale, govore da bi ovo doista mogao biti krah. Takvo što i nije neočekivano kada znamo da su se veliki dijelovi filma snimali ispočetka i po nekoliko puta što je i dovelo do konstantnih odgađanja filma. Ipak, ovaj ljubitelj cijele X-Men franšize, nada se da će se sve što je dosad napisao pokazati netočnim. Bilo bi lijepo kada bi nas kraj ovog filma već polako uveo u njihovo spajanje s Marvelom. Tko zna, možda Phoenix svojom kozmičkom snagom spoji ova dva svijeta, no to sve su tek lijepe želje jednog fana.

Kao iskupljujuću vrijednost trailera mogu navesti dio koji se događa u svemiru jer to je bliže originalnoj stripovskoj verziji ove priče. Ali teško se oteti dojmu da je Fox od samog početka u posljednja dva filma (Dark Phoenix i Apocalypse) krenuo s krivim namjerama. Iako svaki studio želi da mu filmovi zarade što veći novac i budu što popularniji, način na koji je Fox to učinio doima se pomalo tužnim. Naime Sophie Turner je izjavila da je izabrana za ulogu Jean Grey pored druge, talentiranije glumice, jer je imala više pratitelja na Instagramu od nje. I ne, nisam pregrub oko glumačkog talenta Sophie Turner jer su ovo njezine riječi.

Ali u konačnici, premisa filma nam daje nadu da ćemo se barem malo zabaviti: X-Meni se još jednom okupljaju kako bi se borili protiv snažnog mutantskog bića koje prijeti uništenjem svijeta. No dosta o radnji X-Men Apocalypse. U nastavku možete pogledati trailer za Dark Phoenix, a naše ostale vijesti vidjeti ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights