Ja sam legenda 2

Will Smith i Michael B. Jordan u dogledno vrijeme mogli bi se zajedno naći na setu filma Ja sam legenda 2.  To će ujedno biti prvi put kako ovaj dvojac surađuje. Uz Smitha, nastavku filma iz 2007. vratit će se i oskarovac Akiva Goldsman koji je radio na scenariju za prvi dio.

Inače, Ja sam legenda nije prva adaptacija istoimene novele Richarda Mathesona. Ranije su izašli i filmovi Posljednji čovjek na Zemlji (1964) te Omega čovjek (1971). U filmu iz 2007., radnja prati Smitha koji tumači glavnog lika po imenu Robert Neville. On je jedini čovjek u New Yorku koji je preživio masovno širenje zaraze do kojeg je došlo nakon nastanka lijeka koji je bio namijenjen liječenju raka. No lijek je imao negativne efekte i pretvorio ljude u čudovišna stvorenja nazvana Darkseekers.

Povratak Willa Smitha?

Povratak Willa Smitha u Ja sam legenda 2 dovodi do pitanja kako bi se nastavak uopće mogao snimiti. Točnije, o čemu bi Ja sam legenda 2 bio. Naime, prvi nastavak završava tako da se Smith žrtvuje i zaustavi nekoliko stvorenja kako bi pomogao u bijegu preostalim preživjelima koji sa sobom uzmu lijek protiv ove zaraze. Takav kraj filma baš i ne odgovara ako bi se Smith glumački vratio u nastavak, a ne samo kao producent. To bi eventualno funkcioniralo kroz flashback scene s njegovim likom.

No ovaj film imao je i svoj alternativni završetak koji je također snimljen. U njemu, Smithov lik pusti na slobodu stvorenje koje je zarobio kako bi pokušao stvoriti lijek. On tada napusti i svoje trenutno istraživanje te se zaputi s ostalim preživjelima, Annom i Ethanom, u Vermont. Ovakav kraj vjerojatno bi više odgovarao za nastavak Ja sam legenda. Ali kada bi se odlučili koristiti taj alternativni završetak kao temelj za novi film, to bi stvorilo samo još više konfuzije među fanovima.

No nikakvi detalji o samoj radnji još uvijek nisu poznati tako da do neke službene objave, možemo samo spekulirati o čemu će biti riječ.

Naše ostale filmske vijesti možeš pronaći ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights