batman clint eastwood

Batman je tijekom godina doživio mnoge verzije. Imali smo tako Adama Westa u pomalo komičnoj i otkačenoj verziji zaštitnika Gothama. Naravno, ne može se zaobići Michaela Keatona koji je ostao jedan od najvoljenijih glumaca u ovoj ulozi. Tu je i Christian Bale kao vitez tame s upalom grla te Kevin Conroy kao nezaobilazni glas Batmana u brojnim crtanim filmovima i serijalima. Mnogi su se još glumci našli pod šišmišovom maskom, ali su ostali zaboravljeni, poput Roberta Loweryja, a neke jednostavno želimo zaboraviti, poput Georgea Clooneyja.

No Hollywood je pun filmova koji se nikada nisu dogodili kao i glumaca koji nikada nisu iskoristili priliku da odglume određenu ulogu. Upravo je takav slučaj s Clintom Eastwoodom. Naime, sredinom 2000-ih došlo se na ideju snimanja live action verzije Batman Beyonda. Za one koji nisu upoznati, riječ je o futurističkoj verziji Batmana, u kojoj je on tek ostarjeli Bruce Wayne koji jednostavno više ne može biti Batman. No ukaže mu se prilika da trenira mladića po imenu Terry McGinnis, obučava ga te ga pretvara u novog Batmana s moderniziranim odijelom koje može letjeti.

Iako crtana serija nije imala mnogo fanovima dobro poznatih likova (oni koji su gledali seriju sjetit će se epizode sa Supermanom), stekla je poklonike koji bi rado vidjeli novog Batmana u filmu. U jednom trenutku, Warner Bros. je tvorcima serijala, Paulu Diniju i Alanu Burnettu, naložio da napišu filmski scenariji. U ulozi redatelja trebao se naći Boaz Yakin, vjerojatno najpoznatiji po filmu Remember the Titans (2000) s Denzelom Washingtonom, a studio je u ulozi starog Bruce Waynea vidio upravo Clinta Eastwooda.

Nažalost, Warner Bros. je smatrao kako je napisani scenariji bio previše mračan i koncipiran za odrasle te su tražili novu verziju koja bi bila „family-friendly“, no Boaz Yakin odbio je režirati takav izmijenjeni film te je cijela ideja na tome stala i propala. To je bilo mnogo prije Deadpoola (2016) i Logana (2017) koji nisu imali problema s nasiljem, krvlju ni ozbiljnijim temama (ovo zadnje se odnosi samo na Logana). No u posljednje vrijeme Warner i DC najavljuju razne projekte pa se tako ponovno šuška i o ovom filmu. Ali kao što smo vidjeli prethodnih godina, mnogi najavljeni DC projekti se otkažu ili ne zažive godinama pa nam ne preostaje ništa drugo nego čekati i nadati se da ćemo dobiti i ovu verziju Batmana. Nažalost, bez Eastwooda u glavnoj ulozi.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights