Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (8.1.)

HTV1 | 20:10 – Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Kovač Will Turner i ekscentrični kapetan Jack Sparrow kreću osloboditi ljepoticu koju je otela ukleta posada broda Crni biser koja se na mjesečini pretvara u nemrtve kosture. Prvi i najbolji dio franšize “Pirati s Kariba” bio je nominiran za pet Oscara među kojima je i nominacija za Johnny Deppa za najboljeg glavnog glumca.

RTL | 21:30 – Povratak u budućnost III
Back to the Future Part III (1990)

Ovoga puta Marty McFly vraća se na Divlji zapad u 1885. godinu kako bi od prerane smrti spasio Dr. Emmeta Browna i vratio ga u sadašnjost uz pomoć tada dostupne tehnologije.

HTV3 | 23:20 – Ruth Bader Ginsburg
RBG (2018)

Dokumentarni film o životu i karijeri Ruth Bader Ginsburg, legendarne sutkinje američkog Vrhovnog suda i neočekivanoj ikoni pop kulture.


SUBOTA (9.1.)

RTL | 20:05 – Mala sirena
The Little Mermaid (1989)

Mlada sirena Ariel zaljubi se u muškarca te zbog prave ljubavi odluči žrtvovati sve i otiči na kopno kako bi postala čovjek.

HTV3 | 20:30 – Ljubav
Amour (2012)

Ljubav bračnog para u poodmaklim godinama je stavljena na kušnju kada supruga doživi moždani udar. Austrijski Amour je osvojio Oscar za najbolji strani film, a bio je nominiran i za najbolji film, režiju, scenarij i za najbolju glavnu glumicu čime je Emmanuelle Riva s 85 godina postala najstarija nominirana osoba u povijesti te kategorije. Osvojio je i glavnu nagradu na festivalu u Cannesu.

RTL | 21:35 – Trenuci hrabrosti
The Finest Hours (2016)

U veljači 1952. godine jedna od najgorih oluja na Istočnoj obali oštetila je tanker i doslovno ga prepolovila. Četiri hrabra člana obalne straže krenula su spasiti trideset mornara zarobljenih na brodu koji brzo tone.

DomaTV | 21:45 – Matrix reloaded
The Matrix Reloaded (2003)

Neo, Trinity i Morpheus nastavljaju voditi pobunu protiv vojske strojeva, oslobađajući svoj arsenal izvanrednih vještina i oružja protiv sustavnih snaga represije i eksploatacije.

NovaTV | 22:00 – Zrno utjehe
Quantum of Solace (2008)

Bond se suprotstavlja Dominicu Greeneu, članu organizacije Quantum koji se predstavlja kao zaštitnik okoliša, a koji zapravo želi izvršiti državni udar u Boliviji kako bi preuzeo kontrolu nad rezervama vode. Bond traži osvetu za smrt Vesper Lynd, a pomaže mu Camille Montes, koja i sama ima svoje osvetničke motive.

HTV1 | 22:30 – Opasan let
Con Air (1997)

Upravo pomilovani bivši zatvorenik sukobljava se sa zatvorenicima koji preotmu avion kojim su putovali.


NEDJELJA (10.1.)

HTV2 | 20:05 – Dobro došli, gospodine Chance
Being There (1979)

Dirljiva tragikomedija i politička satira o mentalno zaostalom vrtlaru koji nakon smrti gospodara mora napustiti imanje i suočiti se s vanjskim svijetom. Igrom slučaja washingtonska elita pogrešno ga počinje smatrati uglednim intelektualcem, te se zbog te zabune bez svoje volje penje visoko na ljestvici društvene hijerarhije te postaje savjetnik moćnog biznismena i politički guru. Being There nagrađen je Zlatnom palmom za najbolji film na festivalu u Cannesu.

DomaTV | 21:30 – Šesto čulo
The Sixth Sense (1999)

Potišteni dječji psiholog pokušava pomoći dječaku koji komunicira s duhovima i vidi mrtve ljude. Ovaj horor-triler s elementima nadnaravnoga bio je nominiran za šest Oscara i napravio zvijezdu od indijskog redatelja M. Night Shyamalana.

NovaTV | 21:50 – Iron Man 3
Iron Man 3 (2013)

Nakon što svijet Tonya Starka uništi Mandarin, tajanstveni vođa moćne terorističke organizacije, on započinje težak put obnove i osvete.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights