Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (5.8.)

HTV1 | 23:10 – Terminal
The Terminal (2004)

Turist iz istočne Europe zaglavi na JFK aerodromu u New Yorku kada mu putovnica postane nevažeća zbog državnog udara u zemlji iz koje dolazi. Zbog ove neobične situacije Viktoru Navorskom nije dozvoljen ulazak u Ameriku, a nemoguće ga je deportirati natrag kući, pa on napravi dom na terminalu u aerodromu na kojemu je ostao zarobljen.

SUBOTA (6.8.)

HTV3 | 20:10 – Tri boje: Plavo
Three Colours: Blue (1993)

Prvi film hvaljene “Three Colours” trilogije Krzysztofa Kieślowskoga kojom se referirao na tri boje francuske zastave koje simboliziraju bratstvo, jednakost i slobodu kao fundamente francuskog građanskog društva ali se bavi i pitanjima egzistencije, idealima francuske revolucije i sudbinama pojedinaca. “Blue” je psihološka drama o ženi koja se pokušava vratiti u normalan život nakon što u teškoj automobilskoj nesreći izgubi muža i kćer.

RTL | 20:15 – Transporter
The Transporter (2022)

Frank Martin je transporter – unajmljeni kriminalac čija je specijalnost prenositi pakete i putnike, bez postavljanja ikakvih pitanja. Stvari se zakompliciraju kada se paket koji prevozi počne micati.

DomaTV | 21:35 – Klub boraca
Fight Club (1999)

Satirična crna komedija Davida Finchera o neispavanom uredskom radniku i karizmatičnom izrađivaču sapuna koji oforme podzemni klub boraca koji evoluira u nešto puno, puno više.

HTV3 | 22:05 – Tri boje: Bijelo
Three Colours: White (1994)

Neprilike i problemi mladoga Poljaka započinju nakon propalog braka s Francuskinjom zbog čega izgubi posao i mora napustiti zemlju pa počne planirati kako će joj se osvetiti.

HTV3 | 00:00 – Tri boje: Crveno
Three Colours: Red (1994)

Manekenka ostvaruje neobičan odnos s ostarjelim ciničnim sucem nakon što otkrije da on voli zadirati u privatnost ljudi. Posljednji dio “Three Colours” trilogije po mnogima je i najbolji što potvrđuju Oscar nominacije za najbolju režiju i scenarij ali i rijetka ocjena 100 na Metacriticu koju ima još samo sedam filmova.

NEDJELJA (7.8.)

HTV2 | 20:05 – Rocky 3
Rocky III (1982)

Nakon što Rockyja pobjedi divlji izazivač, Apollo Creed mu ponudi svoju pomoć da vrati krunu. Osim što glumi u naslovnoj ulozi, Stallone je napisao scenarij i režirao film.

RTL2 | 20:15 – Matrix Reloaded
The Matrix Reloaded (2003)

Neo, Trinity i Morpheus nastavljaju voditi pobunu protiv vojske strojeva, oslobađajući svoj arsenal izvanrednih vještina i oružja protiv sustavnih snaga represije i eksploatacije.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights