Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (29.1.)

HTV2 | 20:05 – Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Jack Sparrow i Barbossa kreću u potragu za neuhvatljivim izvorom mladosti, ali ubrzo saznaju da ga Blackbeard i njegova kćer također traže.

HTV3 | 22:00 – Dnevnik Diane Budisavljević
Dnevnik Diane Budisavljević (2019)

Istinita priča o Diani Budisavljević koja u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece.

NovaTV | 23:20 – Pripravnik
The Intern (2015)

Simpatična komedija o 70-godišnjem Benu koji se osjeća beskorisno u mirovini te se zaposli kao pripravnik u uredništvu modnog časopisa koji vodi Anne Hathaway.

HTV1 | 23:45 – Klub boraca
Fight Club (1999)

Satirična crna komedija Davida Finchera o neispavanom uredskom radniku i karizmatičnom izrađivaču sapuna koji oforme podzemni klub boraca koji evoluira u nešto puno, puno više.

SUBOTA (30.1.)

DomaTV | 17:30 – Veliki Gatsby
The Great Gatsby (2013)

Film prati život milijunaša Jaya Gatsbyja i njegovog susjeda Nicka Carrawaya, koji piše o svojem susretu s Gatsbyjem na vrhuncu “Ludih dvadesetih” na Long Islandu.

DomaTV | 19:55 – Na vatrenoj liniji
In the Line of Fire (1992)

Iskusni Frank Horrigan tajni je agent starog kova čiji je prvi zadatak bio čuvanje predsjednika Johna F. Kennedyja na dan kada je ubijen. Gotovo trideset godina kasnije Horrigan je ustrajan u tome da spasi trenutnoga predsjednika od lukavog ubojice koji se spremna izvršiti atentat.

HTV3 | 20:05 – Šoa
Shoah (1985)

Dokumentarni film o nacističkim logorima u Poljskoj Claude Lanzmann snimao je punih jedanaest godina, počeo je 1973., i kako je sam rekao, nije mogao prestati. Svoj epski film završio je 1985. a konačna verzija traje preko devet sati bez ijedne minute arhivskog materijala. Sastavljena je samo od bolnih svjedočanstava o logorima Treblinka, Auschwitz-Birkenau, Chełmnoo i Varšavskom getu, prikupljenima kroz intervjue s preživjelim logorašima, običnim ljudima koji su živjeli u blizini logora te bivšim nacistima. Ove subote HTV prikazuje drugu polovicu filma.

HTV1 | 20:10 – Djevojka od milijun dolara
Million Dollar Baby (2004)

Sportska drama o ustrajnoj konobarici koja će učiniti sve da postane profesionalna boksačica i iskusnom treneru koji ju odluči trenirati. „Djevojka od milijun dolara“ jedan je od najpoznatijih i najkvalitetnijih filmova u režiji legendarnoga Clinta Eastwooda. Clint Eastwood je osvojio Oscare za najbolji film i režiju, a Hilary Swank i Morgan Freeman za najbolju glavnu i sporednu ulogu.

NovaTV |20:15 – Kralj Arthur: Legenda o maču
King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Kada Arthurov otac bude ubijen, Arthurov stric preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe u mračnim ulicama grada, ali kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu, sviđalo se to njemu ili ne.

RTL2 | 20:15 – Vruća sedla
Blazing Saddles (1974)

Kultna parodija Mela Brooksa o crnoputom šerifu koji spašava gradić od korumpiranog guvernera.

DomaTV | 22:10 – Erin Brockovich
Erin Brockovich (2000)

Nezaposlena samohrana majka postaje pravni savjetnik te gotovo samostalno pokreće sudsku tužbu protiv velike energetske korporacije koja pokušava prikriti ekološku katastrofu u kojoj su posve kontaminirali izvore pitke vode, što je u konačnici rezultiralo brojnim bolestima lokalnog stanovništva. Julia Roberts je za ulogu Erin Brockovich nagrađena Oscarom, a zanimljivo je da je Steven Soderbergh te godine osim za ovaj film, za najboljeg redatelja bio nominiran i za film Traffic za koji je i osvojio Oscara.

NovaTV |22:30 – Noć igre
Game Night (2018)

Krimi-komedija o grupi prijatelja koji vole društvene igre, a spletom neobičnih okolnosti postanu uvučeni u istragu zamršenog zločina.

NEDJELJA (31.1.)

DomaTV | 19:55 – Nemoguća misija 3
Mission: Impossible III (2006)

Tajni agent Ethan Hunt suprotstavlja se sadističkom trgovcu oružjem koji prijeti njemu i njegovoj zaručnici.

RTL | 20:15 – Wolverine
The Wolverine (2013)

Wolverine dolazi u Japan kako bi susreo starog prijatelja kojemu je prije mnogo godine spasio život. Tamo se uplete se u zavjeru koja uključuje yakuze i mutante.

RTL2 | 20:15 – Simpsoni – film
The Simpsons Movie (2007)

Nakon što šeprtljavi Homer slučajno zagadi gradsku vodoopskrbu, Springfield je zbog ekološke katastrofe zatvoren u gigantsku kupolu, a Simpsonovi protjerani iz Springfielda.

DomaTV | 22:10 – Prljavi igraju prljavo
The Last Boy Scout (1991)

Akcijska komedija Tonyja Scotta u kojoj netko ubije striptizetu koju čuva privatni detektiv. Detektiv i striptizetin dečko kreću u istragu i otkrivaju da su u ubojstvo umiješani korumpirani političar i vlasnik sportskog tima.

NovaTV | 22:25 – Osvetnici 2: Vladavina Ultrona
Avengers: Age of Ultron (2015)

Kada Tony Stark pokuša pokrenuti latentni mirovni program, stvari krenu naopako te se najmoćniji heroji na Zemlji moraju boriti s Ultronom, umjetnom inteligencijom koja želi istrijebiti ljude.

RTL | 22:50 – Umri muški 2
Die Hard 2 (1990)

John McClane se sukobljava s pomahnitalim bivšim vojnim zapovjednikom koji predvodi skupinu specijalaca, a cilj im je onesposobiti zračnu luku u Washingtonu i iz zemlje izvesti srednjoameričkog dužnosnika koji je u Americi bio zarobljen i kojemu je suđeno zbog poslova s drogom.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights