Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (27.5.)

HTV1 | 23:50 – Looper
Looper (2012)

U 2074. kada se mafija želi nekoga riješiti, metu šalje u prošlost gdje ga čeka plaćeni ubojica – netko poput Joea, koji jednog dana sazna da mafija želi ‘zatvoriti petlju’ tako što će na ubojstvo poslati Joea iz budućnosti.

SUBOTA (28.5.)

HTV1 | 20:10 – Grof Monte Cristo
The Count of Monte Cristo (2002)

Mornar koji nevin završi u zatvoru, smisli plan kako da se osveti svima koji su ga izdali.

NovaTV | 22:15 – Povratnik
The Revenant (2015)

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava. Film je bio nominiran za čak 12 Oscara, a osvojio ih je 3 – za najbolju filmsku fotografiju i to je snimatelju Lubezkom bio rekordni treći Oscar u tri godine, redatelj Iñárritu je kući odnio drugi Oscar u dvije godine, a Leonardo DiCaprio je za glavnu ulogu napokon osvojio svoj prvi Oscar.

NEDJELJA (29.5.)

HTV2 | 20:05 – Privedite osumnjičene
The Usual Suspects (1995)

Radnja filma prati ispitivanje Rogera “Verbala” Kinta, sitnog kriminalca koji je jedan od dvojice preživjelih nakon masakra i požara koji su se dogodili na brodu u luci u Los Angelesu. Verbal policajcu koji ga ispituje objašnjava događaje koji su njega i četvoricu drugih kriminalaca doveli na brod te o tajanstvenom vođi mafije Keyseru Sözeu koji ih je unajmio. Kroz flashbackove i naraciju, Kintova priča postaje sve kompleksnija. Ovaj klasik osvojio je Oscare za najbolji scenarij i najbolju sporednu ulogu za Kevina Spaceya.

RTL2 | 20:00 – Nepomirljivi
Unforgiven (1992)

Ostarjeli revolveraš zajedno sa najboljim prijateljem nevoljko prihvaća posao, a nakon što susretnu nepravednog šerifa, ponovo uzima pravdu u svoje ruke. Unforgiven u režiji Clinta Eastwooda osvojio je četiri Oscara – za najbolji film, režiju, sporednu mušku ulogu i montažu.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights