Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (25.3.)

HTV1 | 20:10 – Hrabro srce
Braveheart (1995)

Povijesna drama o legendarnom Williamu Wallaceu, borcu za nezavisnost Škotske koji je okupio vojsku i krenuo u rat protiv engleskih okupatora u Prvom škotskom ratu za nezavisnost. Osim što glumi glavnu ulogu, Mel Gibson je i režirao ovaj film koji je osvojio pet Oscara među kojima su i oni za najbolji film i režiju.

RTL | 22:35 – Skrivene junakinje
Hidden Figures (2016)

Istinita priča o timu afro-američkih matematičarki koje su imale vitalnu ulogu u NASA-i u ranim godinama američkog svemirskog programa.

HTV1 | 00:45 – Mjesečina
Moonlight (2016)

Film prati tri vremenska perioda u životu mladog Afro-amerikanca Chirona koji se bori sa svojim identitetom i seksualnošću dok proživljava svakodnevne borbe djetinjstva, adolescencije i odrasle dobi. Mahershala Ali je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu, a film za scenarij i u jednom od najvećih preokreta u povijesti Oscara, nagradu za najbolji film ispred velikog favorita La La Land.

SUBOTA (26.3.)

DomaTV | 19:55 – Divan mladić
Beautiful Boy (2018)

Temeljen na memoarima oca i sina Davida i Nica Sheffa, Beautiful Boy bilježi srceparajuće i nadahnjujuće iskustvo preživljavanja i oporavka u obitelji koja se godinama nosi sa sinovom ovisnošću o drogama.

HTV2 | 20:05 – Posljednji kineski car
The Last Emperor (1987)

Epska biografska drama o životu posljednjega kineskoga cara. Ovaj film u režiji Bernarda Bertoluccija osvojio je svih devet Oscara za koje je bio nominiran uključujući i one za najbolji film, redatelja, scenarij i kameru.

NovaTV | 20:15 – Kralj lavova
The Lion King (2019)

Igrana verziju Disneyevog klasika iz 1994. godine o mladom lavu princu, koji nakon ubojstva svoga oca bježi iz kraljevstva kako bi saznao pravo značenje odgovornosti i hrabrosti.

RTL2 | 20:15 – Orlovo gnijezdo
Where Eagles Dare (1968)

Grupa komandosa kreće u oslobađanje američkog generala s tajnim podacima iz ruku nacista.

DomaTV | 21:50 – Leon Profesionalac
Léon: The Professional (1994)

Dvanaestogodišnja Mathilda nevoljko dolazi u skrb profesionalnog ubojice Léona nakon što je njezina obitelj ubijena. Léon i Mathilda stvaraju neobičan odnos, te ona postaje njegova štićenica i uči zanat profesionalnog ubojice.

HTV3 | 22:30 – Kineska četvrt
Chinatown (1974)

Prihvativši slučaj istraživanja da li lokalni biznismen vara ženu, privatni detektiv uplete se u opasnu urotu otkrivši složenu igru vezanu uz licence oko gradske vode, korupciju i preprodaju zemljišta, a u sve je upleteno i barem jedno ubojstvo. Kriminalistički triler Chinatown je višeslojnom pričom koja je dijelom misterij, a dijelom psihološka drama postao jedan od najboljih filmova neo-noir žanra. Nominiran je za čak 11 Oscara, a osvojio je onaj za najbolji scenarij.

NovaTV | 22:00 – Osvetnici: Završnica
Avengers: Endgame (2019)

Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se još jednom okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir. Endgame je sa zaradom od skoro 2,8 milijarde $ nakon deset godina svrgnuo Avatar s vrha liste filmova s najvećom zaradom svih vremena. Ipak, Avatar se početkom 2021. nakon ponovnog prikazivanja filma u Kini ponovno vratio na prvo mjesto.

HTV1 | 22:50 – Mjesto tišine
A Quiet Place (2018)

Obitelj je prisiljena živjeti u tišini kako bi izbjegla tajanstvena bića koja love pomoću zvuka. Svjesni da čak i najmanji šapat ili korak može prizvati smrt, Evelyn i Lee odlučni su pronaći način da zaštite svoju djecu pod svaku cijenu.

NEDJELJA (27.3.)

HTV2 | 20:15 – Medena zemlja
Honeyland (2019)

Hvaljeni dokumentarni film o usamljenoj pčelarici u udaljenom selu u Makedoniji čiji se skromni način života promijeni nakon dolaska nomadske obitelji u njeno izolirano selo. Makedonska “Medena zemlja” bila je nominirana za Oscare u kategorijama najboljeg dokumentarnog i najboljeg stranog filma te je postao prvi film u povijesti Oscara kojemu je to pošlo za rukom.

RTL2 | 20:15 – Bijeli prah
Blow (2001)

Istinita priča o Georgeu Jungu, čovjeku koji je u sedamdesetima uz pomoć Pabla Escobara uspostavio američko tržište kokaina.

HTV2 | 22:00 – Zelena knjiga: Vodič za život
Green Book (2018)

Istinita priča o talijansko-američkom izbacivaču koji postaje vozač afroameričkog klasičnog pijanista na turneji kroz rasistički američki jug 1962. godine. Suočeni s rasizmom i opasnosti, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice te tijekom dvomjesečne turneje stvore jedinstveno prijateljstvo. Green Book je osvojio Oscare za najbolji film i scenarij, a Mahershala Ali je osvojio svoj drugi Oscar za najbolju sporednu ulogu.

RTL | 22:15 – Bježi
Get Out (2017)

Mladi Afroamerikanac posjećuje roditelje svoje bijele djevojke za vikend, gdje njegova tinjajuća nelagoda zbog njihovog pretjerano ljubaznog ponašanja na kraju doseže točku ključanja kada otkrije niz pojedinosti koje ga vode do zastrašujućih događaja koje nije mogao niti zamisliti. Ovaj napeti horor redatelja Jordana Peelea osvojio je Oscar za najbolji scenarij.

NovaTV | 22:25 – Zvijezda je rođena
A Star Is Born (2018)

Iskusni glazbenik pomaže mladoj pjevačici u usponu da pronađe slavu dok godine i alkoholizam šalju njegovu vlastitu karijeru u silaznu spiralu.


*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights