Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (24.9.)

HTV1 | 20:10 – Čovjek iz sjene
Vice (2018)

Priča o Dicku Cheneyju, birokratskom insajderu iz Washingtona koji je kao potpredsjednik Georgea W. Busha iz sjene postao najmoćniji čovjek na svijetu preoblikujući zemlju i svijet na načine koje i danas osjećamo.

NovaTV | 21:30 – Zvijezda je rođena
A Star is Born (2018)

Iskusni glazbenik pomaže mladoj pjevačici u usponu da pronađe slavu dok godine i alkoholizam šalju njegovu vlastitu karijeru u silaznu spiralu.

SUBOTA (25.9.)

DomaTV | 19:55 – Bjegunac
The Fugitive (1993)

Dr. Richard Kimble, nepravedno optužen za ubojstvo svoje žene, pretvara se u bjegunca i sam kreće u potragu za ubojicom svoje žene, a za petama mu je opsesivni šerif koji ga želi uloviti pod svaku cijenu.

DomaTV | 20:15 – Udovice
Widows (2018)

Kada četvorica naoružanih pljačkaša stradaju u eksplozivnom pokušaju pljačke, njihove udovice – kojima je zajednički samo dug zaostao za muževima – uzimaju sudbinu u svoje ruke kako bi izgradile budućnost pod vlastitim uvjetima.

RTL | 20:15 – Ralph ruši internet
Ralph Breaks the Internet (2018)

Šest godina nakon događaja iz filma “Wreck-It Ralph”, Ralph i Vanellope pronalaze wi-fi router te ulaze u nepoznat, uzbudljiv ali i opasan svijet interneta.

RTL2 | 20:15 – Dvanaest žigosanih
The Dirty Dozen (1967)

Za vrijeme Drugog svjetskog rata buntovni vojni narednik dobiva zadatak sakupiti i borbenu jedinicu sastavljenu od okorjelih zatvorenika i osposobiti ih za težak tajni zadatak čiji je cilj ući i uništiti dvorac u okupiranoj Francuskoj u kojem se nalazi njemački stožer.

NovaTV | 22:40 – Povratnik
The Revenant (2015)

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava. Film je bio nominiran za čak 12 Oscara, a osvojio ih je 3 – za najbolju filmsku fotografiju i to je snimatelju Lubezkom bio rekordni treći Oscar u tri godine, redatelj Iñárritu je kući odnio drugi Oscar u dvije godine, a Leonardo DiCaprio je za glavnu ulogu napokon osvojio svoj prvi Oscar.

NEDJELJA (26.9.)

DomaTV | 19:55 – X-Men
X-Men (2000)

Izopačeni i odbačeni od društva, mutanti predvođeni profesorom Charlesom Xavierom nastoje se izboriti za ravnopravnost i opstanak.

HTV2 | 21:10 – Goli u sedlu
Easy Rider (1969)

Nakon što prokrijumčare drogu iz Meksika u Los Angeles, dva hipija motorima kreću na oslobađajuće putovanje do New Orleansa, a usput susreću odvjetnika alkoholičara koji premošćuje jaz između hipijevske kontrakultura i establishmenta. Komercijalni uspjeh Easy Ridera imao je značajan utjecaj na razvoj New Hollywood filmskog pokreta tijekom ranih 1970 -ih.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights