Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (24.12.)

HTV2 | 20:05 – Zameo ih vjetar
Gone with the Wind (1939)

Epska priča o razmaženoj južnjačkoj ljepotici koja odrasta tijekom i nakon američkog građanskog rata te se zaljubi u Rhetta Butlera. Prohujalo s vihorom zaradio je čak osam Oscara među kojima su i oni za najbolji film, redatelja, scenarij te glavnu i sporednu glumicu.

RTL | 20:10 – Sam u kući
Home Alone (1990)

Osmogodišnji Kevin McCallister ostane sam kod kuće nakon što ga obitelj slučajno zaboravi i ode u Pariz na božićni odmor. Kevin u početku uživa što je sam kod kuće, ali uskoro se mora suočiti s dvojicom provalnika, Harryjem i Marvom koji očekuju lak posao u kući koju čuva samo, po njihovoj procjeni, bespomoćni dječak.

NovaTV | 23:40 – Umri muški
Die Hard (1988)

Njujorški policajac pokušava spasiti svoju suprugu i njezine kolege koje su njemački teroristi uzeli za taoce tijekom božićne proslave u neboderu Nakatomi Plaza u Los Angelesu.

SUBOTA (25.12.)

HTV2 | 20:05 – Deset zapovijedi
The Ten Commandments (1956)

Epska priča o životu starozavjetnog proroka Mojsija, od rođenja, kad se kao djetešce našao u pletenoj košarici na rijeci Nil do čovjeka kojem se ukazao Bog i koji postaje osloboditelj potlačenog izraelskog naroda iz ruku novog faraona Ramzesa.

NovaTV | 20:15 – Aladdin
Aladdin (2019)

Siromašni mladić pronađe svjetiljku u kojoj se krije duh koji može ispunjavati želje.

HTV3 | 21:35 – Muppetova Božićna priča
The Muppet Christmas Carol (1992)

Prepričavanje klasične Dickensove priče o Ebenezeru Scroogeu, nevjerojatnom škrtcu kojega posjećuju duhovi prošlog, sadašnjeg i budućeg Božića koji mu otvore oči i srce kako bi uvidio pravi smisao Božića.

RTL | 22:00 – Zapravo ljubav
Love Actually (2003)

Ljubavna komedija koja prati živote osam vrlo različitih parova koji se bave svojim ljubavnim životima u raznim povezanim pričama smještenim mjesec dana prije Božića.

HTV3 | 23:00 – General
The General (1926)

Johnnie Gray se želi priključiti vojsci Konfederacije, no odbiju ga jer će biti korisniji u svojoj struci, kao vlakovođa. Johnnieju će se ipak pružiti prilika da pokaže svoju sposobnost i hrabrost.

NEDJELJA (26.12.)

NovaTV | 20:15 – Kralj Lavova
The Lion King (2019)

Igrana verziju Disneyevog klasika iz 1994. godine o mladom lavu princu, koji nakon ubojstva svoga oca bježi iz kraljevstva kako bi saznao pravo značenje odgovornosti i hrabrosti.

RTL2 | 20:15 – Gremlini
Gremlins (1984)

Priča prati mladića koji kao kućnog ljubimca dobiva neobično stvorenje zvano Mogwai, koje nakon nepoštivanja strogih pravila o brizi, rađa druga stvorenja koja se pretvaraju u mala, destruktivna, zla čudovišta.

HTV2 | 21:45 – Najveći Showman
The Greatest Showman (2017)

Inspiriran pričom o P. T. Barnumu, film prati vizionara koji se uzdigao iz ničega i stvorio čaroban spektakl.

HTV3 | 21:55 – Paterson
Paterson (2016)

Priča o malim pobjedama i porazima koji čine rutinski život Patersona, pjesnika i vozača autobusa.

HTV1 | 23:00 – Divan život
It’s a Wonderful Life (1946)

Božićni klasik o biznismenu na rubu samoubojstva kojemu anđeo prikazuje sve živote koje je dotaknuo i kako bi svijet izgledao bez njega.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights