Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (23.4.)

HTV1 | 20:10 – Zelena knjiga: Vodič za život
Green Book (2018)

Istinita priča o talijansko-američkom izbacivaču koji postaje vozač afroameričkog klasičnog pijanista na turneji kroz rasistički američki jug 1962. godine. Suočeni s rasizmom i opasnosti, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice te tijekom dvomjesečne turneje stvore jedinstveno prijateljstvo. Green Book je osvojio Oscare za najbolji film i scenarij, a Mahershala Ali je osvojio svoj drugi Oscar za najbolju sporednu ulogu.

RTL | 23:05 – Umri muški 3
Die Hard with a Vengeance (1995)

John McClane i vlasnik trgovine postanu pijunima u smrtonosnoj igri suludog bombaša.

NovaTV | 23:30 – Interstellar
Interstellar (2014)

Sci-fi Christophera Nolana o grupi istraživača koji koriste crvotočinu u svemiru kako bi putovali kroz vrijeme i prostor i pronašli novi planet čime bi spasili ljude na Zemlji.

SUBOTA (24.4.)

RTL | 20:10 – Ralph ruši internet
Ralph Breaks the Internet (2018)


Šest godina nakon događaja iz filma “Wreck-It Ralph”, Ralph i Vanellope pronalaze wi-fi router te ulaze u nepoznat, uzbudljiv ali i opasan svijet interneta.

HTV2 | 20:05 – Alex Honnold: Sam na stijeni
Free Solo (2018)

Nevjerojatna priča o riskantnom pothvatu neustrašivog slobodnog penjača Alexa Honnolda koji se mentalno i fizički priprema za svoju najodvažniju avanturu da sada – penjanje na 975 metara visok El Capitan bez užeta i sigurnosne opreme. Ako uspije, to će biti najviša stijena na koju se on, ili bilo tko drugi popeo bez ikakve opreme. Ovaj napeti film dobitnik je Oscara za najbolji dokumentarac.

HTV1 | 20:10 – Chicago
Chicago (2002)

Mjuzikl o dvije pjevačica kabareta osuđene za ubojstvo, koje se bore za naklonost glasovitog odvjetnika. Ovaj film je osvojio čak šest Oscara među kojima je i onaj za najbolji film.

RTL2 | 20:15 – Bijeli prah
Blow (2001)

Istinita priča o Georgeu Jungu, čovjeku koji je u sedamdesetima uz pomoć Pabla Escobara uspostavio američko tržište kokaina.

DomaTV | 21:25 – Ljudi u crnom
Men in Black (1997)

Dvojica tajnih agenata moraju spriječiti međuzvjezdanog žohara koji želi uništiti Zemlju.

HTV1 | 22:45 – Nema zemlje za starce
No Country for Old Men (2007)

Moderni western braće Coen o propalom poslu prodaje droge nakon kojeg slijedi igra mačke i miša između trojice potpuno različitih stranaca koji se međusobno presreću u pustinjskom krajoliku zapadnog Teksasa. Film je bio nominiran za osam Oscara, a osvojio ih je četiri – Javier Bardem za najboljeg sporednog glumca i braća Coen za najbolji film, režiju i scenarij.

NEDJELJA (25.4.)

HTV2 | 20:05 – Hrabro srce
Braveheart (1995)

Povijesna drama o legendarnom Williamu Wallaceu, borcu za nezavisnost Škotske koji je okupio vojsku i krenuo u rat protiv engleskih okupatora u Prvom škotskom ratu za nezavisnost. Osim što glumi glavnu ulogu, Mel Gibson je i režirao ovaj film koji je osvojio pet Oscara među kojima su i oni za najbolji film i režiju.

RTL | 22:20 – Hrabrost ratnika
Courage Under Fire (1996)

Potpukovnik Serling zadužen je za provođenje istrage o satnici Karen Walden koja je poginula u akciji u Zaljevskom ratu. Ona bi trebala postati prva časnica odlikovana ordenom časti, a Serling kroz razgovore s njezinim suborcima mora otkriti je li uistinu zaslužila to odličje. Istraga je trebala biti puka formalnost, no međusobno nepodudarne izjave vojnika bude sumnje u to je li ona doista zaslužila planirano priznanje.

HTV1 | 22:05 – Priča sa zapadne strane
West Side Story (1961)

Adaptacija tragične priče o Romeu i Juliji prikazana kroz borbu za teritorij dvije newyorške bande. Ovaj, po mnogima najbolji mjuzikl svih vremena osvojio je čak deset Oscara među kojima su i oni za najbolji film i režiju.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights