Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (22.1.)

HTV1 | 20:10 – Pirati s Kariba: Na kraju svijeta
Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)

Kako bi spasili Kapetana Jacka, Will Turner i Elizabeth Swan ujedinjuju snage sa bivšim neprijateljem, Kapetanom Barbossom.

SUBOTA (23.1.)

HTV3 | 20:05 – Šoa
Shoah (1985)

Dokumentarni film o nacističkim logorima u Poljskoj Claude Lanzmann snimao je punih jedanaest godina, počeo je 1973., i kako je sam rekao, nije mogao prestati. Svoj epski film završio je 1985. a konačna verzija traje preko devet sati bez ijedne minute arhivskog materijala. Sastavljena je samo od bolnih svjedočanstava o logorima Treblinka, Auschwitz-Birkenau, Chełmnoo i Varšavskom getu, prikupljenima kroz intervjue s preživjelim logorašima, običnim ljudima koji su živjeli u blizini logora te bivšim nacistima. Shoah je po mnogima najbolji i najvažniji dokumentarac svih vremena, a HRT će ga zbog duljine prikazati u dva dijela, prva polovica filma ovu subotu, a druga sljedeću.

HTV1 | 20:10 – Pijev život
Life of Pi (2012)

Priča o indijskom tinejdžeru koji preživi brodolom nakon kojega dijeli čamac s bengalskim tigrom imena Richard Parker. Film je osvojio četiri Oscara uključujući i onaj za najbolju režiju.

NovaTV | 20:15 – Spectre
Spectre (2015)

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslat će tajnog agenta Jamesa Bonda na avanturu tijekom koje će pokušati razotkriti zlokobnu organizaciju. Dok se M istovremeno bori s političkim snagama kako bi na životu održao tajnu službu, Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena “Spectre”.

DomaTV | 21:35 – Nesalomljivi
Unbreakable (2000)

Nakon što jedini preživi željezničku nesreću, philadelphijski zaštitar vjeruje kako je neranjiv. Ubrzo nakon tog otkrića na bizaran mu se način obrati strip-izdavač koji je njegova suprotnost – ima “staklene” kosti te je do sad imao čak 54 prijeloma.

NovaTV | 22:50 – Šifra U.N.C.L.E.
The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Akcijska komedija Guya Ritchieja smještena u rane šezdesete, za vrijeme Hladnog rata u kojoj CIA-in agent i KGB-ov operativac sudjeluju u združenoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava pribaviti nuklearno oružje.

NEDJELJA (24.1.)

DomaTV | 19:55 – Nemoguća misija 2
Mission: Impossible II (2000)

IMF-ov agent Ethan Hunt poslan je u Sydney gdje mora pronaći i uništiti genetski modificiran smrtonosni virus imena Chimera.

HTV2 | 20:05 – Kišni čovjek
Rain Man (1988)

Sebični mladić nakon smrti oca saznaje kako ima autističnog brata kojemu je pripala očeva milijunska ostavština. Kako bi se bolje upoznao s bratom kojeg prvi put vidi, ali i kako bi se domogao 3 milijuna dolara, zajedno sa bratom kreće na dug put do Los Angelesa. Rain Man je bio film s najvećom zaradom 1988., a osvojio je i Oscare za najbolji film, režiju, scenarij i Dustin Hoffman je za svoju meastralnu ulogu savanta Raya Babbitta osvojio Oscara za najboljeg glumca.


*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights