Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (20.8.)

HTV1 | 23:35 – Privedite osumnjičene
The Usual Suspects (1995)

Radnja filma prati ispitivanje Rogera “Verbala” Kinta, sitnog kriminalca koji je jedan od dvojice preživjelih nakon masakra i požara koji su se dogodili na brodu u luci u Los Angelesu. Verbal policajcu koji ga ispituje objašnjava događaje koji su njega i četvoricu drugih kriminalaca doveli na brod te o tajanstvenom vođi mafije Keyseru Sözeu koji ih je unajmio. Kroz flashbackove i naraciju, Kintova priča postaje sve kompleksnijom. Ovaj klasik osvojio je Oscare za najbolji scenarij i najbolju sporednu ulogu za Kevina Spaceya.

RTL | 23:40 – Totalni opoziv
Total Recall (1990)

Douglas Quaid dozna da sjećanje koje ima zapravo nije njegovo, već pripada memorijskom čipu usađenom u njegov mozak. Quaid je zapravo tajni agent, koji kada sazna za obmanu, putuje na Mars kako bi otkrio svoj pravi identitet i osobu koja je odgovorna za njegovo ugrađeno sjećanje.

SUBOTA (21.8.)

DomaTV | 19:55 – Peti element
The Fifth Element (1997)

Njujorški taksist igrom slučaja postane zaštitnik Leeloo, savršenog bića koje je jedina nada za spas čovječanstva od ultimativnog zla koje mu prijeti.

RTL | 20:00 – Knjiga o džungli
The Jungle Book (2017)

Realna animacija i oskarovska glumačka ekipa na spektakularan način oživljavaju priču o dječačiću Mowgliju kojeg je odgojila obitelj vukova i koji uz pomoć prijatelja pantere Bagheere i medvjeda Balooa, pobjeđuje kralja džungle, opasnog tigra Shere Khana.

HTV1 | 20:10 – Lav
Lion (2016)

Film inspiriran istinitom pričom o petogodišnjem dječaku iz Indije koji se izgubi na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od svoga doma. Preživi mnogo toga dok ga ne posvoji par iz Australije. Dvadeset pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth. Lion je bio nominiran za šest Oscara uključujući i onaj za najbolji film.

NovaTV | 20:15 – Pravednik
The Equalizer (2014)

Bivši specijalac vraća se iz mirovine i koristi svoje vještine kako bi zaštitio nemoćne od onih koji ih nemilosrdno i brutalno napadaju.

RTL | 22:00 – Tatica u suknji
Mrs. Doubtfire (1993)

Nakon gorkog razvoda, glumac se prerušava u domaćicu kako bi provodio vrijeme sa svojom djecom koju su u skrbništvu njegove bivše supruge.

NovaTV | 22:35 – Na rubu budućnosti
Edge of Tomorrow (2014)

Vojnik u ratu protiv vanzemaljaca nađe se zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke u kojoj i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt.

NEDJELJA (22.8.)

HTV2 | 21:00 – Planet majmuna
Planet of the Apes (1968)

Skupina astronauta sruši se na nepoznati planet u dalekoj budućnosti kojim vladaju i dominiraju inteligentni majmuni, a ljudi su potlačeni i robovi.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights