Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz programa domaćih TV kanala.

PETAK (18.12)

HTV1 | 20:05 – Povratnik
The Revenant (2015)

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava. Film je bio nominiran za čak 12 Oscara, a osvojio ih je 3 – za najbolju filmsku fotografiju i to je snimatelju Lubezkom bio rekordni treći Oscar u tri godine, redatelj Iñárritu je kući odnio drugi Oscar za režiju u dvije godine, a Leonardo DiCaprio je za glavnu ulogu napokon osvojio svoj prvi Oscar.

RTL | 22:00 – Kumek
Kumek (2020)

Dokumentarni film o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, „Kumek“ je treći film iz ciklusa „Gazda“ Darija Juričana i kronološki je pregled Bandićevog života i karijere, ali i afera od dolaska u Zagreb pa do danas.

RTL | 23:50 – Lijevi kroše
Southpaw (2015)

Billy “The Great” Hope slavan je boksač i svjetski šampion u polu teškoj kategoriji koji se bori da dobi skrbništvo nad kćerkom i pokušava ponovno oživiti profesionalnu karijeru nakon što ga zadesi tragedija zbog koje zapadne u veliku depresiju.

SUBOTA (19.12.)

RTL | 22:00 – Hobit: Smaugova pustoš
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

U drugome dijelu Hobbit trilogije patuljci, Gandalf i Bilbo koji sada posjeduje magični prsten, nastavljaju svoj put prema Ereboru gdje će pokušati preoteti svoje zlato od zmaja Smauga.

NovaTV | 22:05 – Spider-Man: Povratak kući
Spider-Man: Homecoming (2017)

Peter Parker vraća se kući nakon svoje avanture s Osvetnicima i pokušava balansirati superherojske i srednjoškolske obveze, a ubrzo se u gradu pojavljuje novi zlikovac – The Vulture.

HTV1 | 22:25 – Tragovi u snijegu
Wind River (2017)

Iskusni lovac pomaže mladoj FBI agentici koja u zabačenom indijanskom rezervatu traga za ubojicom mlade djevojke.

HTV3 | 23:30 – Zločesti Djed Mraz
Bad Santa (2003)

Dva prevaranta prerušena u Djeda Mraza i vilenjaka koji mu pomaže, svake godine u vrijeme Božića pljačkaju šoping centre u kojima su se prethodno zaposlili. Stvari se promijene kada upoznaju konobaricu koja se oduvijek pali na Djeda Mraza i dječaka koji još uvijek vjeruje u duh Božića.

NEDJELJA (20.12.)

RTL | 20:00 – Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku
Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Godinu dana nakon što je ostao sam kod kuće i suočio se sa provalnicima, Kevina McCallistera roditelji su ponovno zaboravili. Ovoga puta Kevin je sam u New Yorku gdje se suočava sa istim provalnicima kao i prošle godine.

HTV2 | 20:05 – Blijedi jahač
Pale Rider (1985)

Tajanstveni propovjednik odluči zaštiti malo selo od okrutne rudarske kompanije.

RTL2 | 20:15 – Gremlini
Gremlins (1984)

Priča prati mladića koji kao kućnog ljubimca dobiva neobično stvorenje zvano Mogwai, koje nakon nepoštivanja strogih pravila o brizi, rađa druga stvorenja koja se pretvaraju u mala, destruktivna, zla čudovišta.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights