Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (16.9.)

HTV3 | 20:50 – Kvadrat
The Square (2017)

Uglednom kustosu prestižnog muzeja u Stockholmu život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik dok je u procesu postavljanja kontroverzne nove izložbe. Ovaj švedski film bio je nominiran za Oscara za najbolji strani film, a na festivalu u Cannesu je osvojio prestižnu Zlatnu palmu za najbolji film.

RTL | 23:00 – Djeveruše
Bridesmaids (2011)

Annie, koja nema sreće ni u ljubavi ni u poslu, se život okrene naglavce kada prihvati ulogu kume na vjenčanju najbolje prijateljice Lillian. Annie predvodi šaroliku skupinu djeveruša na divljem putovanju prema velikom događaju.

SUBOTA (17.9.)

HTV3 | 20:10 – Veliki Lebowski
The Big Lebowski (1998)

Dosadnu svakodnevicu zgubidana Jeffa “The Dude” Lebowskoga poremete utjerivači dugova koji su ga zamijenili za istoimenog milijunaša i uriniraju mu po omiljenom tepihu kada shvate da imaju pogrešnog čovjeka. The Dude pronalazi svog bogatog imenjaka kako bi dobio kompenzaciju za uništeni tepih, međutim on njemu i njegovim prijateljima s kuglanja daje milijun dolara koje treba dati otmičarima njegove žene.

DomaTV | 21:40 – Bande New Yorka
Gangs of New York (2002)

1862. godine Amsterdam Vallon se vraća u Five Points područje New Yorka, tražeći osvetu protiv Billa the Butchera, čovjeka koji mu je 16 godina ranije ubio oca u krvavoj borbi za teritorij. Ovaj film Martina Scorsesea bio je nominiran za čak deset Oscara.

HTV3 | 22:25 – Millerovo raskrižje
Miller’s Crossing (1990)

Savjetnik mafijaškog šefa iz doba prohibicije, pokušava održati mir između irske i talijanske mafije, ali se nađe između dvije zaraćene strane.

NEDJELJA (18.9.)

NovaTV | 22:40 – Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody (2018)

Biografska priča o legendarnoj rock grupi Queen i frontmenu Freddieju Mercuryju, od njihovih skromnih početaka sve do poznatoga nastupa na Live Aidu 1985. Film je osvojio četiri Oscara uključujući i onaj za najbolju glavnu ulogu.

HTV3 | 23:00 – Biti najbolji
Sweet and Lowdown (1999)

Humoristična biografija fikcionalnog Emmeta Raya, drugog najboljeg jazz gitarist na svijetu, odmah iza njegovog idola Djanga Reinhardta.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights