Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

SUBOTA (13.8.)

DomaTV | 19:55 – Pokojni
The Departed (2006)

Irski mafijaš Frank Costello ubacuje mladoga kriminalca kao krticu u bostonsku policiju, a istodobno se policajac infiltrira u Costellovu ekipu. Kad dvije strane shvate situaciju, prisiljeni su otkriti identitet onog drugoga. Film je osvojio Oscare za najbolji film i scenarij i Scorseseu je napokon donio Oscara za najboljeg redatelja.

RTL | 20:10 – Bostonski maraton
Patriots Day (2016)

Istinita priča o bombaškom napadu na Bostonskom maratonu 2013. godine, i opsežnoj potrazi za odgovornim teroristima koja je uslijedila.

HTV3 | 20:20 – Jackie Brown
Jackie Brown (1997)

Krimi drama Quentina Tarantina o 44-godišnjoj stjuardesi koja postane ključan lik u sukobu između policije i trgovca oružjem.

DomaTV | 22:20 – Birdman
Birdman (2014)

Fantastična satira show businessa u kojoj propali glumac, poznat po ulozi superjunaka Birdmana, pokušava vratiti staru slavu predstavom na Broadwayu za koju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. Birdman je specifičan po tome što je snimljen da izgleda kao da je cijeli film jedan kadar bez rezova. Film je osvojio Oscare za najbolji film, režiju, scenarij i kameru.

RTL | 22:35 – Atomska plavuša
Atomic Blonde (2017)

Tajna agentica MI6 poslana je u Berlin tijekom Hladnog rata kako bi istražila ubojstvo kolege agenta i pronašla nestali popis dvostrukih agenata.

HTV3 | 23:20 – Sin City
Sin City (2005)

Tri isprepletene priče o korupciji, prostituciji, serijskim ubojicama i pedofiliji u zloglasnome Sin Cityju. Film se prvo koncentrira na policajca koji želi spasiti mladu djevojku od silovanja. Druga je priča čovjeka koji će napraviti sve kako bi osvetio smrt djevojke s kojom je proveo nezaboravnu noć. U trećoj, jedan će se čovjek morati domisliti kako se riješiti tijela mrtvog policajca.

NEDJELJA (14.8.)

HTV2 | 20:05 – Rocky 4
Rocky IV (1985)

Kako bi osvetio smrt prijatelja, Rocky se pristane boriti sa moćnim ruskim boksačem Ivanom Dragom.

RTL2 | 20:15 – Nepomirljivi
Unforgiven (1992)

Ostarjeli revolveraš zajedno sa najboljim prijateljem nevoljko prihvaća posao, a nakon što susretnu nepravednog šerifa, ponovo uzima pravdu u svoje ruke. Unforgiven u režiji Clinta Eastwooda osvojio je četiri Oscara – za najbolji film, režiju, sporednu mušku ulogu i montažu.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights