Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (13.5.)

RTL | 23:00 – Bourneov ultimatum
The Bourne Ultimatum (2007)

U trećem filmu hvaljenog akcijskog serijala, Jason Bourne putuje svijetom kako bi otkrio vlastiti identitet dok CIA nastavlja slati ubojice da ga uklone. Ovaj, po mnogima najbolji film cijeloga Jason Bourne serijala, može se pohvaliti sa tri osvojena Oscara.

HTV1 | 23:25 – Kill Bill
Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Prvi od dva dijela Tarantinove osvetničke drame o bivšoj plaćenoj ubojici koja se budi iz četverogodišnje kome i kreće na put osvete protiv tima ubojica koji su ju izdali.

SUBOTA (14.5.)

RTL2 | 20:15 – Matrix
The Matrix (1999)

Nakon što upozna tajanstvenoga Morpheusa, haker Neo dolazi do spoznaje da je svijet oko njega tek virtualna stvarnost koju računala koriste kako bi porobljeni ljudski rod držala u svojoj moći. Možda je on “Odabrani” koji će, prema legendi, povesti rat za oslobođenjem.

HTV3 | 20:30 – Stradanje Ivane Orleanske
The Passion of Joan of Arc (1928)

Godine 1431. Ivani Orleanskoj sudi se pod optužbom za herezu. Crkveni pravnici pokušavaju ju natjerati da odustane od svojih tvrdnji o svetim vizijama. Film koji se smatra svojevrsnom prekretnicom u kinematografiji, prikazuje vrijeme koje je Ivana Orleanska provela u zatočeništvu u Engleskoj, njezino suđenje i pogubljenje, a snimljen je prema zapisima sa stvarnog suđenja Ivani Orleanskoj.

NovaTV | 22:40 – Ukradeni identitet
Unknown (2011)

Dr. Martin Harris budi se iz kome nakon automobilske nesreće i otkriva kako ga supruga ne prepoznaje a drugi čovjek je preuzeo njegov identitet. Dok mu vlasti ne vjeruju, nalazi se u bijegu nastojeći dokazati tko je, a progone ga misteriozni ubojice.

NEDJELJA (15.5.)

HTV2 | 20:05 – Posljednji Mohikanac
The Last of the Mohicans (1992)

Hawkeye je bijeli Englez kojega su odgojili Mohikanci, članovi umirućeg indijanskog plemena koji žive u miru zajedno s britanskim kolonistima. Kada za vrijeme francusko-indijskog rata odluče spasiti otete kćeri britanskog pukovnika, Hawkeye i njegov brat Uncas postanu dio vojnog sukoba u kojemu nisu htjeli sudjelovati.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu.


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights