Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (5.5.)

HTV1 | 21:40 – Zero Dark Thirty
Zero Dark Thirty (2012)

Kronika deset godina dugog lova na zloglasnog terorističkog vođu Osamu Bin Ladena, koji je završio njegovim ubojstvom od strane Navy S.E.A.L. Tima 6 u svibnju 2011.

SUBOTA (6.5.)

DomaTV | 20:00 – Pokojni
The Departed (2006)

Irski mafijaš Frank Costello ubacuje mladoga kriminalca kao krticu u bostonsku policiju, a istodobno se policajac infiltrira u Costellovu ekipu. Kad dvije strane shvate situaciju, prisiljeni su otkriti identitet onog drugoga. Film je osvojio Oscare za najbolji film i scenarij i Scorseseu je napokon donio Oscara za najboljeg redatelja.

RTL | 20:15 – Jurski svijet
Jurassic World (2015)

U novom tematskom parku, sagrađenom na lokaciji originalnog Jurassic Parka, stvoren je genetski modificirani hibridni dinosaur, Indominus Rex, koji bježi iz parka i krene u ubilački pohod.

RTL2 | 20:15 – Kontakt
Contact (1997)

Dr. Ellie Arroway, nakon godina potrage pronalazi uvjerljiv radijski dokaz o izvanzemaljskoj inteligenciji koja šalje planove za tajanstveni stroj. Cosmos je nastao prema istoimenom romanu popularnog astronoma Carla Sagana.

RTL | 22:20 – Brzina
Speed (1994)

Mladi policajac mora spriječiti eksploziju bombe u gradskom autobusu zadržavajući brzinu iznad 80 km/h. U tom ludom pothvatu pomaže mu putnica Annie.

NEDJELJA (7.5.)

DomaTV | 20:00 – Vojničine
Heartbreak Ridge (1986)

Poručnik koji se bliži mirovini dobi zadatak obučiti vod nediscipliniranih marinaca i voditi ih tijekom američke invazije na Grenadu 1983. godine.

RTL2 | 20:15 – Ponovno u igri
Trouble with the Curve (2012)
Bejzbol skaut na zalazu karijere pokušava se oduprijeti starenju i spasiti odnos sa otuđenom kćeri. Ovo je bila prva uloga Clinta Eastwooda u filmu koji nije režirao od čak 1988.

HTV1 | 21:15 – 1917
1917 (2019)

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobivaju naizgled nemoguću misiju. U utrci protiv vremena moraju prijeći kroz neprijateljski teritorij kako bi dostavili poruku i spasili živote tisuće vojnika koji marširaju prema zasjedi. Film je snimljen tako da izgleda kao da se radi o jednome kadru što je legendarnome Rogeru Deakinsu donijelo dugoočekivanog Oscara, a film je osvojio i Oscare za vizualne efekte i montažu zvuka.

RTL | 22:30 – Bourneov ultimatum
The Bourne Ultimatum (2007)

U trećem filmu hvaljenog akcijskog serijala, Jason Bourne putuje svijetom kako bi otkrio vlastiti identitet dok CIA nastavlja slati ubojice da ga uklone. Ovaj, po mnogima najbolji film cijeloga Jason Bourne serijala, može se pohvaliti sa tri osvojena Oscara.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights