Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (14.04.)

HTV1 | 21:40 – Čovjek iz sjene
Vice (2018)

Priča o Dicku Cheneyju, birokratskom insajderu iz Washingtona koji je kao potpredsjednik Georgea W. Busha iz sjene postao najmoćniji čovjek na svijetu preoblikujući zemlju i svijet na načine koje i danas osjećamo.

HTV3 | 22:20 – Leptir
Papillon (1973)

Čovjek koji je optužen na doživotan zatvor zbog ubojstva koje nije počinio, sprijatelji se s kolegom kriminalcem kad njih dvoje počinju služiti kaznu na strašnom zatvorskom otoku, što ga nadahnjuje za planiranje bijega.

SUBOTA (15.04.)

HTV3 | 20:00 – Patton
Patton (1970)

Priča o kontroverznom generalu Georgeu S. Pattonu i njegovom zapovjedništvu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Patton je osvojio sedam Oscara uključujući i one za najbolji film, režiju, scenarij i glavnoga glumca.

NovaTV | 20:15 – Nemoguća misija: Raspad sistema
Mission: Imposible – Fallout (2018)

Nakon što opasni zadatak koji uključuje povrat ukradenog plutonija pođe po zlu, Ethan Hunt i njegov tim moraju udružiti snage s CIA-inim plaćenikom Augustom Walkerom kako bi spriječili nuklearnu katastrofu.

RTL2 | 20:15 – Lice s ožiljkom
Scarface (1983)

Film prati uspon i pad gangstera Tonyja Montane koji kao siromašni kubanski imigrant dolazi u Floridu gdje počinje graditi kriminalnu karijeru polako preuzimajući lokalnu trgovinu drogom.

HTV1 | 22:30 – Posljednji posao
Layer Cake (2004)

Uspješni diler droge neposredno prije umirovljenja od šefa dobiva još dva teška zadatka koja mora ispuniti ako želi uživati u zasluženoj mirovini. Ovaj britanski gangsterski film je redateljski prvijenac Matthewa Vaughna koji je prije toga producirao filmove Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch, a kasnije režirao Kick-Ass, X-Men: First Class i Kingsman filmove.

HTV3 | 23:10 – Projekt Florida
The Florida Project (2017)

Film prati avanture nestašne šestogodišnjakinje koja sa svojom buntovnom ali brižnom majkom živi u motelu u Orlandu te zajednički pokušavaju preživjeti svakodnevicu. Willem Dafoe je za ulogu upravitelja motela nominiran za Oscara.

NEDJELJA (16.04.)

RTL2 | 20:15 – Pobješnjeli Max
Mad Max (1979)

U distopijskom svijetu u kojemu nakon nuklearne katastrofe vlada anarhija, osvetoljubivi australski policajac namjerava zaustaviti nasilnu motociklističku bandu.

RTL | 20:15 – Titanic
Titanic (1997)

Epska priča o potonuću najpoznatijeg broda svih vremena te o sudbinama stotina nesretnih putnika, a posebno o sudbini mladih Jacka i Rose, pripadnika potpuno različitih slojeva društva koji se zaljube u trenutku dok brod putuje prema svojoj propasti. Ovaj epski spektakl Jamesa Camerona ovjenčan je s čak jedanaest Oscara među kojima su i oni za najbolji film i redatelja. Sa zaradom od 1.84 milijarde dolara, Titanic je bio film s najvećom zaradom svih vremena sve do 2010. kada ga je prestigao Avatar, također redatelja Jamesa Camerona.

HTV1 | 21:10 – Povratak u budućnost
Back to the Future (1985)

Jedan od najzabavnijih filmskih klasika ikad sa po mnogima, savršenim scenarijem bez ijedne suvišne scene. Tinejdžer Marty McFly slučajno otputuje u prošlost, točnije u 1955. godinu, u vremenskom stroju koji je izumio njegov prijatelj, znanstvenik dr. Emmett Brown. Sve što Marty napravi u 1955. utjecat će na budućnost, a ugrozit će čak i vlastitu egzistenciju.


*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights