Što gledati ovaj vikend? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz TV programa domaćih kanala.

PETAK (10.03.)

HTV1 | 21:40 – Spotlight
Spotlight (2015)

Potresna istinita priča o istrazi redakcije Boston Globea koja je razotkrila rašireno i dugotrajno seksualno zlostavljanje djece u kojem su sudjelovali katolički svećenici, a nadbiskupija je to godinama zataškavala. Odličnu glumačku postavu predvode Mark Ruffalo, Rachel McAdams i Michael Keaton. Film je nagrađen Oscarima za najbolji film i scenarij.

SUBOTA (11.03.)

DomaTV | 20:00 – Vuk s Wall Streeta
The Wolf of Wall Street (2013)

Film je temeljen na istinitoj priči o životu brokera Jordana Belforta, od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom. Film je bio nominiran za pet Oscara, uključujući nominacije za DiCaprija i Scorsesea kojima je ovo bila peta kolaboracija.

RTL2 | 20:15 – John Q
John Q (2002)

John Quincy Archibald drži kao taoce sve pacijente koji su se zatekli u hitnoj službi kada njegovo osiguranje ne pokriva transplantaciju srca njegova sina.

HTV1 | 20:15 – Planina Brokeback
Brokeback Mountain (2005)

Ennis i Jack dva su kauboja koja razvijaju seksualni i emocionalni odnos. Njihova zabranjena ljubav postaje postane komplicirana kada se oboje vjenčaju sa svojim djevojkama. Brokeback je osvojio Oscare za najbolju režiju, scenarij i glazbu.

HTV3 | 20:30 – Njegova djevojka Petko
His Girl Friday (1940)

Urednik novina pokušava na sve načine spriječiti udaju svoje bivše žene, ujedno i uspješne reporterke.

NovaTV | 21:20 – Dani gnjeva
Wrath of Man (2021)

Priča slijedi misterioznog H, zaštitara opakog pogleda koji radi za tvrtku koja prevozi novac u Los Angelesu i koji je odgovoran za prijevoz milijuna dolara po gradu. Tijekom pljačke vozila za koje su bili zaduženi, njegovi kolege ostaju iznenađeni preciznošću i vještinama koje će H pokazati i pitaju se tko je on zapravo i odakle je došao.

RTL | 22:20 – Kako se riješiti šefa
Horrible Bosses (2011)

Trojica prijatelja planiraju ubiti svoje grozne šefove kada shvate da im oni stoje na putu sreće.

HTV1 | 23:15 – Parazit
Parasite (2019)

Crnohumorna drama o dvjema obiteljima: imućnim Parkovima i siromašnim Kimovima. Nakon što se njihovi životi neočekivano isprepletu, lukavi Ki-woo Kim odluči iskoristiti naivnost Parkovih kako bi svojoj obitelji omogućio bijeg iz siromaštva. Južnokorejski “Parasite” osvojio je Oscare za najbolji film, redatelja, scenarij i najbolji strani film čime je postao prvi film na stranom jeziku koji je osvojio Oscara za najbolji film.

NEDJELJA (12.03.)

HTV1 | 20:15 – Bolje ne može
As Good as it Gets (1997)

Samohrana majka i konobarica, mizantropski autor i homoseksualni umjetnik sklapaju neobično prijateljstvo nakon što je umjetnik napadnut u pljački. Jack Nicholson i Helen Hunt su osvojili Oscare za najbolje glavne uloge, a film je bio nominiran u još pet kategorija.

RTL2 | 20:15 – Imaš petlju?
The Bucket List (2007)

Dvojica prijatelja kojima je dijagnosticiran rak, upute se na put oko svijeta s namjerom ostvarenja svega onog za što do sad nisu imali vremena.

RTL | 22:00 – Posljednji samuraj
The Last Samurai (2003)

Japanski car angažira američkog vojnog savjetnika da njegovoj vojsci pokaže načine modernog ratovanja i porazi samurajske postrojbe u korist potpune modernizacije svojih vojnih snaga. No nakon što bude zarobljen u borbi, Amerikanac postane fasciniran samurajskim načinom života te usvoji njihova časna načela i odluči se boriti na njihovoj strani.

*moguće je da u narednim danima dođe do naknadnih izmjena u TV programu


Za dnevne TV preporuke zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights