Hana glumi Anniku, najbolju prijateljicu Catwoman i ljubavnicu gradonačelnika Gothama.

The Batman je trenutno najpopularniji film u svijetu i u prvome tjednu prikazivanja je zaradio 290 milijuna dolara, a priliku da glumi u ovakvome blockbusteru dobila je i 25-godišnja glumica iz Zagreba Hana Hržić.

Hana se o ulozi oglasila na svom Instagramu.

Nevjerojatno sam počašćena što sam dobila priliku igrati Anniku Kosolov u Batmanu Matta Reevesa. Sve što mogu reći je da su se svi moji snovi ostvarili. Puno hvala cijeloj glumačkoj ekipi, svim bogovima i božicama kostima, frizure i filmskog seta jer su apsolutno najbolji. Zatim ekipi za kasting jer su mi dali ovu priliku i naravno prekrasnoj Flo Rose i Independent Talent Group što su me podržali na ovom putu. I naravno veliko hvala mojim prijateljima i obitelji jer su uvijek uz mene. Batman je sada u kinima”

Hana Hržić na setu filma The Batman

Hani, koja je završila Dramsku akademiju u Londonu, ovo prva uloga u životu, a osim što se sprijateljila s Zoë Kravitz koja glumi Catwoman, Hana je dijelila set i s glumačkim legendama Colinom Farrellom i Johnom Turturrom.

“Moj lik se zove Annika i najbolja je prijateljica Catwoman i ljubavnica gradonačelnika Gothama. Iz Estonije je i ima posebnu vezu sa Selinom, odnosno Catwoman. Žive zajedno i Catwoman se prema njoj ponaša zaštitnički. Plaha je osoba, prilično živi u svom svijetu. Jako mi se sviđa uloga i mislim da je dosta bitna uloga što se tiče njezine priče i motivacije za ono što radi u filmu koji traje više od tri sata.” – rekla je Hana u intervjuu za Jutarnji.

Kaže i kako joj je snimanje Batmana bez imalo dvojbe bilo najbolje iskustvo u životu, ali da se snimanje zbog pandemije jako odužilo.

“Snimanje se protegnulo na godinu i pol jer su morali zatvoriti produkciju kad bi netko dobio covid. Onda su se zarazili i neki kaskaderi, pa su opet odgađali. Ja sam počela snimati u rujnu 2019. i završila sam u veljači prošle godine. Bila sam otprilike 12 ili 14 dana na setu, ali ne u komadu. Išla bih neki put samo da budem u kostimu i da se našminkam, ali onda ne bi stigli do moje scene, pa bih se vratila doma bez da išta snimim. No, tako to ide. Redatelj Matt Reeves želi da sve bude lijepo i savršeno i neće ubrzati zato što su ljudi trebali taj dan snimati. Dosta sam dana tamo provela, neki put bi i spavala u blizini kad smo bili malo dalje. Snimali smo u Warner Bros. studijima, a kasnije i po čitavoj Engleskoj.”

Hana prilikom nanošenja maske za jednu od scena u Batmanu

Za sebe kaže da je velika obožavateljica Batmana. “To je u biti jedini filmski superjunak u kojem sam se našla jer je prilično mračan i zanimljiv i super su likovi općenito. Suludo mi je bilo da uopće mogu biti dio toga. Obožavala sam i trilogiju Chrisa Nolana i filmove o Batmanu Tima Burtona. Dojmilo me se to što sam uopće u tom svijetu i zahvalna sam beskrajno na prilici koja mi se pružila”

Nakon Batmana, u Hong Kongu je snimila film The Modelizer (Hong Kong Love Story), koji je priča o tome kako manekenke tamo žive, te što se zapravo događa u svijetu mode.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights