Većina će nas 2021. dočekati kod kuće ispred televizora. Kako bismo vam olakšali traženje i odabir što gledati na Silvestrovo i Novu godinu, donosimo vam detaljan pregled najboljih filmova na domaćim TV kanalima.


Čekaju nas uglavnom klasici novijeg i starijeg datuma ali i TV premijera prošlogodišnjeg dobitnika Oscara.

Silvestrovo (31.12.)

HTV3 | 21:05 – Istrebljivač
Blade Runner (1982)

U futurističnom Los Angelesu 2019. blade runner Rick Deckard dobije zadatak da likvidira nekoliko replikanata koji su došli na Zemlju kako bi pronašli svog tvorca i produljili svoj kratki životni vijek.

HTV2 | 21:40 – Tko pjeva zlo ne misli
Tko pjeva zlo ne misli (1970)

Tjedan dana u životu prosječne zagrebačke obitelji Šafranek koja upoznaje elegantnoga gospona Fulira, gledano kroz oči šestogodišnjeg Perice. Tko pjeva zlo ne misli jedan je od najboljih i najgledanijih hrvatskih filmova prepun nezaboravljivih citata.

HTV3 | 23:00 – Panov labirint
Pan’s Labyrinth (2006)

Neposredno nakon Španjolskog građanskog rata djevojčica Ofelija odseli se svome očuhu koji je okrutni vojni zapovjednik Francove vojske. Kako bi pobjegla od ružne svakodnevice, Ofelija neprestano bježi u svoj svijet mašte. Njezina je znatiželja jednoga dana odvede u tajanstveni podzemni labirint gdje susretne neobično biće koje tvrdi da je ona reinkarnacija princeze Moanne te da mora izvršiti tri zadatka kako bi ju magični portal vratio ocu. Ova bajkovita priča Guillerma del Tora koja zapravo govori o posljedicama rata, osvojila je tri Oscara.

HTV2 | 23:15 – Vuk s Wall Streeta
The Wolf of Wall Street (2013)

Film je temeljen na istinitoj priči o životu brokera Jordana Belforta, od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom. Film je bio nominiran za pet Oscara, uključujući nominacije za DiCaprija i Scorsesea kojima je ovo bila peta kolaboracija.

RTL | 23:55 – Deadpool
Deadpool (2016)

U nastojanju da izliječi rak, bivši operativac specijalnih snaga, Wade Wilson podvrgnut je rizičnom eksperimentu nakon čega dobiva sposobnost brzog zacjeljivanja ali se pojavljuje njegova podsvjesna ličnost, Deadpool. S nedavno stečenim sposobnostima i tamnim, uvrnutim smislom za humor Deadpool lovi čovjeka koji mu je gotovo uništio život.

HTV3 | 00:55 – Plavi baršun
Blue Velvet (1986)

Nakon što u travi pronađe odsječeno ljudsko uho, mladić započinje istragu koja ga poveže tajanstvenom pjevačicom noćnog kluba i skupinom psihopatskih kriminalaca koji su oteli njezino dijete. David Lynch je za režiju Blue Velveta bio nominiran za Oscara.


Nova godina (01.01.)

HTV2 | 11:10 – Goonies
The Goonies (1985)

Skupina prijatelja započinje potragu za blagom kako bi spasili svoje domove od rušenja.

DomaTV | 12:35 – Zameo ih vjetar
Gone with the Wind (1939)

Epska priča o razmaženoj južnjačkoj ljepotici koja odrasta tijekom i nakon američkog građanskog rata te se zaljubi u Rhetta Butlera. Prohujalo s vihorom zaradio je čak osam Oscara među kojima su i oni za najbolji film, redatelja, scenarij te glavnu i sporednu glumicu.

HTV2 | 15:45 – Charlie i tvornica čokolade
Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Siromašan dječak jedan je od pet sretnika koji će posjetiti čudesnu tvornicu čokolade koja se nalazi u vlasništvu povučenog ekscentrika, Willyja Wonke. U tvornici djeca upadaju u razne neprilike, a samo onaj koji ih izbjegne osvaja konačnu nagradu, doživotnu zalihu čokolade.

HTV1 | 16:55 – La La Land
La La Land (2016)

Radnja filma smještena je u suvremeni Los Angeles, no ozračje podsjeća na zlatnu eru Hollywooda i prati mladu ambicioznu glumicu te jazz pijanista koji se zaljube, a uz svoju ljubavnu priču pokušavaju realizirati i umjetničke snove. Ovaj mjuzikl bio je nominiran za Oscara u rekordnih 14 kategorija, a osvojio ih je 6 od kojih valja istaknuti nagradu za najboljeg redatelja kojom je Damien Chazelle sa 32 godine postao najmlađi dobitnik te nagrade.

HTV3 | 20:05 – Lawrence od Arabije
Lawrence of Arabia (1962)

Epska istinita priča o T.E. Lawrenceu, engleskom časniku koji je tijekom Prvog svjetskog rata uspješno ujedinio i vodio raznolika, često zaraćena arapska plemena kako bi se zajedno borili protiv Turaka. Po mnogima jedan od najboljih filmova svih vremena, “Lawrence of Arabia” osvojio je sedam Oscara među kojima su i oni za najbolji film i redatelja.

HTV1 | 21:05 – Parazit
Parasite (2019)

Crnohumorna drama dvjema obiteljima: imućnim Parkovima i siromašnim Kimovima. Nakon što se njihovi životi neočekivano isprepletu lukavi Ki-woo Kim odluči iskoristiti naivnost Parkovih kako bi svojoj obitelji omogućio bijeg iz siromaštva. Južnokorejski “Parasite” osvojio je Oscare za najbolji film, redatelja, scenarij i najbolji strani film čime je postao prvi film a stranom jeziku koji je osvojio Oskara za najbolji film.

DomaTV | 23:55 – Otok Shutter
Shutter Island (2010)

Savezni šerif istražuje nestanak ubojice koji je pobjegao iz umobolnice te usput otkriva mračnu tajnu otoka Shutter.

Za svakodnevne TV preporuke domaćih kanala zapratite nas na Instagramu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights