TV pregled tjedna

Što gledati ovaj tjedan? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz tjednog programa domaćih TV kanala.

PONEDJELJAK – 29.04.

HTV 2 | 21:00 – Godina nasilja
A Most Violent Year (2014)

A Most Violent Year

Radnja filma smještena je u 1981., godinu u kojoj je u New Yorku zabilježen najveći broj kriminalnih radnji u povijesti grada. U tim opasnim vremenima doseljenik Abel Morales (Oscar Isaac) pokušava razgranati svoj dobro uhodani posao, no sveprisutno nasilje i korupcija prijete da unište sve što je stvorio, pa čak i njegovu obitelj.

HTV 3 | 22:40 – Mumija
The Mummy (1932)

The Mummy

Egipatska mumija (Boris Karloff) ustaje iz mrtvih i progoni prekrasnu ženu za koju misli da je reinkarnacija njegove velike ljubavi

UTORAK – 30.04.

HTV 3 | 22:10 – Ritam ludila
Whiplash (2014)

Redatelj i scenarist Damien Chazelle donosi nam glazbeni film o kompliciranom odnosu između talentiranog jazz bubnjara (Miles Teller) i njegovog strogog profesora (J.K. Simmons). Ovaj iznimno hvaljen film osvojio je 3 Oscara od kojih posebno valja istaknuti onaj za sporednu ulogu J.K. Simmonsa koji je te godine za ulogu Terenca Fletchera osvojio sve moguće nagrade.

Whiplash

RTL | 22:20 – Povratak u budućnost
Back to the Future (1985)

Back to the Future

Marty McFly (Michael J. Fox), 17-godišnji srednjoškolac, slučajno je poslan trideset godina u prošlost u putujućem DeLoreanu kojeg je izmislio njegov prijatelj, znanstvenik Doc Brown (Cristopher Lloyd)

PETAK – 03.05.

RTL | 22.05 – John Wick
John Wick (2014)

Bivši plaćeni ubojica John Wick (Keanu Reeves) izlazi iz mirovine kako bi pronašao gangstere koji su mu ubili psa i oduzeli sve. Krajem mjeseca u kina dolazi treći nastavak ove popularne akcijske franšize.

John Wick

Nova TV | 22:10 – Udri muški
Get Hard (2015)

Get Hard

Komedija o milijunašu Jamesu Kingu (Will Ferrell) koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog pronevjere, a sudac mu daje 30 dana kako bi sredio svoje poslove prije nego što ga strpaju iza rešetaka. Očajan, on se obraća Darnellu Lewisu (Kevin Hart) kako bi ga pripremio za život u ćeliji. Usprkos njegovim predrasudama, James ubrzo uviđa da je njegov učitelj marljiv i pošten čovjek koji nikada nije dobio ni kaznu za nepropisno parkiranje.

SUBOTA – 04.05.HTV 3 | 14:30 – Dobar posao u Italiji
The Italian Job (1969)

The Italian Job

Charlie (Michael Caine) je izašao iz zatvora i već je spreman za velik posao u Italiji, baš ispred nosa mafiji. Planira ukrasti pošiljku zlata i pobjeći stvarajući automobilsku gužvu na ulicama Torina.

RTL 2 | 20:00 – Totalni opoziv
Total Recall (1990)

Total Recall

Kada odete na virtualan godišnji odmor sa sjećanjima na planetu Mars, neočekivani slijed događaja može vas natjerati da stvarno odete na taj crveni planet…ili je možda sve to ipak i dalje virtualna stvarnost …Godina je 2084, svijet je preživio i treći svjetski rat… Mars je koloniziran … Bez ikakvog upozorenja, Quaidov (Arnold Schwarzenegger) svijet se ruši, te on počinje sumnjati u sve u šta je vjerovao i mislio da zna. Kada otkrije da nije čovjek koji je mislio da jest, odlazi na Mars suočiti se sa svojom vlastitom tajnom… 

HTV 1 | 20:05 – Spider-Man
Spider-Man (2002)

Kada ga ugrize genetski modificirani pauk, štreber i stidljiv srednjoškolac Peter Parker (Tobey Maguire) dobiva sposobnosti poput pauka koje mora upotrijebiti kao superheroj u borbi protiv zla nakon što tragedija pogodi njegovu obitelj.

Spider-Man

Doma | 21:45 – Vraćanje duga
Payback (1999)

Payback

Nakon uspješne pljačke azijske bande, Portera (Mel Gibson) upuca partner Val (Gregg Henry) ostavljajući ga da umre i bježi s njegovom ženom Lynn (D. K. Unger). Porter preživi i nakon dužeg oporavka kreće u osvetu, tražeći ono što mu pripada.

HTV 1 | 22:55 – Vrućina
Heat (1995)

Odličan krimi triler Michaela Manna u kojem smo prvi put zajedno na ekranu vidjeli De Nira i Pacina. Opsjednuti lopov, Neil McCauley (Robert De Niro) vodi vrhunsku posadu na raznim odvažnim pljačkama u Los Angelesu, dok ga odlučni detektiv Vincent Hanna (Al Pacino) progoni bez odmora. Svaki čovjek prepoznaje i poštuje sposobnost i posvećenost drugoga, iako su svjesni da njihova igra mačke i miša može završiti kobno.

Heat

Nova TV | 23:55 – Bitka za Pacifik
Pacific Rim (2013)

Pacific Rim

Tijekom rata između ljudi i izvanzemaljskih čudovišta, grupa vrhunskih pilota se udružuje kako bi kontrolirala specijalna oružja i spasila svijet od apokalipse.

NEDJELJA – 05.05

HTV 2 | 20:05 – Blijedi jahač
Pale Rider (1985)

Pale Rider

Misteriozni Propovjednik (Clint Eastwood) štiti naselje siromašnih kopača zlata od velike tvrtke koja želi preuzeti njihovu zemlju.

Doma TV | 22:10 – Nedokazana krivnja
Presumed Innocent (1990)

Presumed Innocent

Nakon što je ubijena bivša djevojka državnog tužitelja (Harrison Ford) upravo njemu je dodijeljen zadatak da istraži slučaj, ali ubrzo on postaje glavni sumnjivac za ubojstvo.

*moguće je da tijekom tjedna dođe do naknadnih izmjena u TV programu.

Kompletan TV program pogledajte ovdje, a filmske vijesti i recenzije ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights