Preporučeni filmovi

Što gledati ovaj tjedan? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz tjednog programa domaćih TV kanala.

PONEDJELJAK – 25.02.

HTV2 | 23:32 – Harrisonovo cvijeće
Harrison’s Flowers (2000)

Harrisonovo cvijeće


Radnja ove francuske ratne drame koju je režirao Elie Chouraqui odvija se tijekom bitke za Vukovar. Usred rata u Vukovaru Amerikanka Sarah Lloyd (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, ratnog novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada.

UTORAK  – 26.02.

HTV2 | 23:20 – Vještice iz Eastwicka
The Witches of Eastwick (1987)

Vještice iz Eastwicka


Cher, Susan Sarandon i Michelle Pfeiffer glume tri rastavljene domaćice koje jedne noći zažele savršenoga muškarca koji će ispuniti sve njihove potrebe. Sutradan u njihove živote ulazi bogati i ekscentrični Daryl Van Horne (Jack Nicholson). Ova horor komedija prvi je američki film australskog redatelja Georgea Millera koji je najpoznatiji kao redatelj Mad Max filmova.

ČETVRTAK – 28.02.

Nova TV | 23:55 – Čovječe, volim te
I Love You, Man (2009)

Čovječe, volim te

Peter (Paul Rudd) nema prijatelje, a mora pronaći kuma za nadolazeće vjenčanje. Tražeći prijatelje upoznaje šarmantnog i samouvjerenog Sydneya (Jason Segel) s kojim odmah „klikne“ i njih dvojica ubrzo postaju nerazdvojni. Međutim, Peter počinje provoditi sve više vremena sa Sydneyem, a sve manje sa svojom zaručnicom.

PETAK – 01.03.

RTL | 21:00 – Hobit: Neočekivano putovanje
The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Prvi dio Hobit trilogije Petera Jacksona koji prati Bilba Bagginsa i njegove avanture 60 godina prije događaja iz Gospodara Prstenova. Bilbo Baggins (Martin Freeman) na nagovor Gandalfa (Ian McKellen) s grupom patuljaka kreće na put kako bi vratili zlato koje čuva zmaj Smaug.

Hobit: Neočekivano putovanje

HTV1 | 20:05 – Pisac iz sjene
The Ghost Writer (2010)

Pisac iz sjene

U ovoj triler drami Romana Polanskoga Ewan McGregor glumi „pisca iz sjene“ koji prihvati ponudu da dovrši memoare bivšeg britanskog premijera ali ubrzo otkrije tajne koje mu ugroze život.

SUBOTA – 02.03.

RTL2 | 19:55 – Rocky
Rocky (1976)

Dobitnik Oscara za najbolji film i najboljeg redatelja (John G. Avildsen), Rocky je priča o lokalnom amaterskom boksaču (Sylvester Stallone) koji dobi priliku boriti se protiv svjetskog prvaka Appola Creeda (Carl Weathers). Tada još nepoznati Stallone napisao je scenarij nominiran za Oscara, a nominaciju je zaradio i za glumu.

Rocky

Doma TV | 19:55 – Gran Torino
Gran Torino (2008)

Gran Torino

Walt Kowalski (Clint Eastwood), mrzovoljni je udovac koji se i dalje čvrsto drži svojih predrasuda unatoč svim promjenama koje se dešavaju u susjedstvu. Kada mu mladi susjed pokuša ukrasti automobil Walt shvati da je konačno pronašao novu svrhu u životu.

Doma TV | 21:55 – Ona
Her (2013)

Ona

Her je romantična sf drama Spikea Jonzea u kojoj pratimo usamljenog pisca (Joaquin Phoenix) koji se zaljubi u operativni sustav dizajniran da zadovolji sve njegove želje i potrebe.

HTV3 | 23:05 – Posljednji kineski car
The Last Emperor (1987)

Posljednji kineski car

Biografsko povijesna drama koja prikazuje život posljednjeg kineskog cara Pu Yija. Film je osvojio čak 9 Oscara uključujući i one za najbolji film i za najboljeg redatelja za Bernarda Bertoluccija.

NEDJELJA – 03.03.

RTL 2 | 20:15 – Igre Gladi
The Hunger Games (2012)


Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) se prijavljuje na Igre Gladi kako bi spasila svoju sestru. Igre Gladi su televizijski prikazano natjecanje u kojem se dva tinejdžera iz svih 12 Okruga u Panemu bore do smrti.

Igre gladi

RTL | 20:00 – Pad Olimpa
Olympus Has Fallen (2013)

Pad olimpa

Antoine Fuqua donosi nam uzbudljivi akcijski triler u kojem pratimo bitku između vještog pripadnika specijalnih jedinica (Gerard Butler) i skupine terorista koji su upali u Bijelu kuću.

*moguće je da tijekom tjedna dođe do naknadnih izmjena u TV programu.

Kompletan TV program pogledajte ovdje, a filmske vijesti i recenzije ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights