Što gledati ovaj tjedan? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz tjednog programa domaćih TV kanala.

PONEDJELJAK – 05.08.

RTL | 21:10 – Ant-Man
Ant-Man (2015)

Ant-Man

Marvelov super junak Ant-Man (P. Rudd) naoružan je genijalnim odijelom s nevjerojatnom sposobnošću da se njegova snaga proporcionalno povećava smanjivanjem do veličine mrava . Scott Lang mora prihvatiti i naći svog unutarnjeg junaka te pomoći svom mentoru, dr. Hank Pymu (M. Douglas), u planiranju pljačke koja će spasiti svijet i buduće generacije.

UTORAK – 06.08.

HTV2 | 22:35 – Soba
Room (2015)

Nakon što 7 godina provedu zatočeni u jednoj sobi, žena i njezin sin konačno dobivaju slobodu, omogućujući dječaku da prvi put iskusi vanjski svijet. Brie Larson je za ulogu u ovom filmu nagrađena Oscarom za najbolju glavnu glumicu.

Room

ČETVRTAK – 08.08.

RTL | 21:00 – Terminator 3: Pobuna strojeva
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Terminator 3: Rise of the Machines

Kibernetski ratnik (A. Schwarzenegger) iz post-apokaliptičke budućnosti putuje natrag u vrijeme kako bi zaštitio 25-godišnjeg Johna Connora i njegovu buduću suprugu od najnaprednijeg robotskog ubojice i osigurao da obojica prežive nuklearni napad.

PETAK – 09.08.

HTV 1 | 20:05 – Slom
Fracture (2007)

Fracture

Napeti sudski triler u kojemu pratimo borbu između genijalnog inženjera (A. Hopkins) koji je ubio svoju ženu i mladog tužitelja (R. Gosling) koji je mislio da će ovo biti lagan slučaj.

SUBOTA – 10.08.

Doma TV | 19:55 – Neobična priča o Benjaminu Buttonu
The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Brad Pitt je Benjamin Button, osoba je koja stari unazad. Rođen je kao starac, a kako stari, tako postaje sve mlađi. Sa pedeset godina zaljubljuje se u tridesetgodišnju ženu, a njihova veza se razvija doslovno u suprotnom smjeru. Ovaj film Davida Finchera nominiran je za čak 13 Oscara, a osvojio ih je 3.

The Curious Case of Benjamin Button

RTL | 20:00 – Medvjedić Paddington
Paddington (2014)

Paddington

Mladi peruanski medvjed putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i sam na kolodvoru Paddington, upoznaje ljubaznu obitelj Brown koja mu nudi privremeno utočište.

RTL 2 | 20:00 – Sirove strasti
Basic Instinct (1992)

Basic Instinct

Detektiv Nick Curran (M. Douglas) preuzima slučaj ubojstva bivše rock zvijezde i vlasnika noćnog kluba. Glavna osumnjičena za ubojstvo je atraktivna spisateljica napetih trilera Catherine Tramell (S. Stone). Detektiv Nick ne uspijeva se oduprijeti privlačnoj i zavodljivoj spisateljici te se s njom upušta u ljubavnu avanturu.

HTV 1 | 20:05 – Glup i gluplji
Dumb and Dumber (1994)

U ovoj kultnoj komediji pratimo dva glupa prijatelja, Harryja (J. Daniels) i Lloyda (J. Carrey) koji putuju do Aspena kako bi djevojci u koju je Lloyd zaljubljen vratili kovčeg pun novca. Za petama su im kriminalci kojima je novac ustvari bio namijenjen.

Dumb and Dumber

Nova TV | 21:30 – Zločesti dečki 2
Bad Boys II (2003)

Bad Boys II

Marcus Burnett (M. Lawrence) i Mike Lowrey (W. Smith), dvojica policajca iz Odjela za narkotike dobili su novi zadatak – ući u trag dobavljačima ecstasyja u Miamiju

RTL | 21:45 – Kraljevstvo nebesko
Kingdom of Heaven (2005)

Kingdom of Heaven

Orlando Bloom glumi lik Baliana, kovača koji je izgubio svoju obitelj i tako gotovo izgubio i svoju vjeru. Vjerski ratovi koji bjesne u dalekoj Svetoj Zemlji čine mu se tuđima, ali on ipak biva uvučen u tu strašnu dramu. Između poganstva i intriga srednjovjekovnoga Jeruzalema, on se zaljubljuje i pronalazi snagu za novi početak.

Doma TV | 22:50 – It Rusije s ljubavlju
From Russia with Love (1963)

From Russia with Love

U drugom filmu serijala, James Bond (S. Connery) voljno upada u zavjeru o atentatu koja uključuje naivnu rusku ljepoticu kako bi pronašao sovjetski uređaj za šifriranje koji je ukrao S.P.E.C.T.R.E

HTV 1 | 23:45 – Stvor
The Thing (1982)

Kultni horor Johna Carpentera o timu istraživača na Antarktici koje napada izvanzemaljsko biće koje može mijenjati oblik i preuzeti oblik svojih žrtava.

The Thing

NEDJELJA – 11.08.

HTV2 | 13:30 – Prozor u dvorište
Rear Window (1954)

Rear Window

Ozlijeđeni fotograf (J. Stewart) iz invalidskih kolica špijunira susjede s prozora svog stana i postaje uvjeren da je jedan od njih počinio ubojstvo. Rear Window jedan je od najboljih filmova Alfreda Hitchcocka, majstora filmske napetosti.

HTV 2 | 20:05 – Malo dobrih ljudi
A Few Good Men (1992)

Kada je drskom vojnom odvjetniku, poručniku Danielu Kaffeeu (T. Cruise) i njegovoj kolegici, potpukovnici JoAnne Galloway (D. Moore), dodijeljen slučaj ubojstva, otkrivaju opasan ritual koji bi mogao imati posljedice za visoke dužnosnike poput sumnjivog pukovnika Nathana Jessepa (J. Nicholson). Ova napeta sudska drama redatelja Roba Reinera i scenarista Aarona Sorkina nominirana je za 4 Oscara.

A Few Good Men

*moguće je da tijekom tjedna dođe do naknadnih izmjena u TV programu.

Kompletan TV program pogledajte ovdje, a filmske vijesti i recenzije ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights