Preporuke

Što gledati ovaj tjedan? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz tjednog programa domaćih TV kanala.

PONEDJELJAK – 04.03

HTV2 | 21:00 – Žena u zlatu
Woman in Gold (2015)

Woman in Gold

Istinita priča o židovki Mariji Altmann (Helen Mirren) koja zajedno sa svojim odvjetnikom (Ryan Reynolds) tuži austrijsku vladu kako bi vratila poznatu sliku Gustava Klimta koja su nacisti ukrali njenoj obitelju u drugom svjetskom ratu.

UTORAK – 05.03

HTV2 | 23:35 – Koma
Coma (1978)

Coma

U ovome paranoičnom trileru mlada doktorica Susan (Genevieve Bujold) otkriva da se u bolnicu u kojoj radi događa nešto čudno. Velik broj ljudi nakon operacije završi u komi i zatim su prevezeni u sumnjivi institut koji se brine o njima. Susan odluči istražiti više i za pomoć angažira svoga dečka, također doktora kojega glumi Michael Douglas.

SRIJEDA – 06.03

HTV2 | 23:45 – Carstvo Sunca
Empire of the Sun (1987)

Glavnu ulogu u ovome filmu Stevena Spielberga ima tada trinaestogodišnji Christian Bale koji glumi dječaka Jima koji sa svojim imućnim roditeljima živi u Šangaju tijekom drugog svjetskog rata. Tijekom japanske invazije Šangaja Jim se odvoji od roditelja i završi u japanskom logoru za ratne zarobljenike. U logoru upoznaje američkog pomorca (John Malkovich) koji se brine za njega.

Empire of the Sun

ČETVRTAK – 07.03

HTV2 | 23:20 – Brza promjena
Quick Change (1990)

Quick Change

U ovoj komediji troje lopova koje glume Bill Murray, Randy Quaid i Geena Davis, opljačkaju banku bez problema i odlaze prema aerodromu gdje će pobjeći na Fiji. Međutim njihov precizno isplaniran plan poremetit će niz nevjerojatnih događaja.

PETAK – 08.03

RTL | 21:00 – Hobit: Smaugova pustoš
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Hobbit

U drugome dijelu Hobbit trilogije patuljci, Gandalf (Ian McKellen) i Bilbo (Martin Freeman) koji sad posjeduje magični prsten, nastavljaju svoj put prema Ereboru gdje će pokušati preoteti svoje zlato od zmaja Smauga.

Nova TV | 00:20 – Smrtonosno oružje 3
Lethal Weapon 3 (1992)

Lethal Weapon 3

U trećem dijelu ovoga buddy-cop serijala Riggs (Mel Gibson) i Murtaugh (Danny Glover) love bivšeg policajca koji prodaje zaplijenjeno oružje lokalnim bandama.

SUBOTA – 09.03.

HTV3 | 9:30 – Dodir zla
Touch of Evil (1958)

Touch of Evil

Kada auto eksplodira na samoj granici Amerike i Meksika, meksički policajac Vargas (Charlton Heston) započinje istragu zajedno sa američkim policajcem Quinlanom (Orson Welles). Vargas počinje sumnjati da Quinlan podmeće dokaze kako bi optužio nevinog čovjeka.

Doma TV | 19:55 – Forrest Gump
Forrest Gump (1994)

U ovoj tragikomediji Roberta Zemeckisa pratimo mentalno zaostalog Forresta (Tom Hanks) i iz njegove perspektive promatramo nekoliko važnih događaja u američkoj povijesti u kojima se on pronađe igrom slučaja. Ovaj klasik osvojio je 6 Oscara uključujući one za najbolji film, redatelja, scenarij, kameru i za najboljeg glumca.

Forrest Gump

HTV1 | 21:35 – Gospodin Schmidt
About Schmidt (2002)

About Schmidt

Warrenu Schmidtu (Jack Nicholson) ubrzo nakon što je otišao u mirovinu umire žena i on shvaća koliko je otuđen od okoline i suočava se sa ispraznošću svoga života. Schmidt sjeda u kamp kućicu koju je kupio sa ženom i kreće na kćerino vjenčanje, s planom da se zaustavi na nekim mjestima iz svoje prošlosti no na tome putu otkriva puno o sebi i svojemu životu.

NEDJELJA – 10.03

Doma TV | 19:55 – Batman: Početak
Batman Begins (2005)

Prvi dio uspješne Batman trilogije Christophera Nolana. u kojoj milijarder Bruce Wayne (Christian Bale) postaje Batman i počinje svoju borbu protiv zločina i korupcije u Gothamu.

Batman

RTL 2 | 19:55 – Igre gladi: Plamen
The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Hunger Games

Katniss (Jennifer Lawrence) i Peeta (Josh Hutcherson) postaju mete Capitola nakon što njihova pobjeda na 74. Igrama gladi započne revoluciju u Panemu.

Nova TV | 21:30 – Mamurluk
The Hangover (2009)

Hangover

Tri prijatelja bude se u Las Vegasu nakon lude momačke večeri koje se uopće ne sjećaju. Tijekom noći mladoženja je nestao i ekipa luta Vegasom ne bi li ga pronašli prije vjenčanja.

HTV1 | 00:25 – Lice s ožiljkom
Scarface (1983)

Scarface

Nakon dolaska u Ameriku kubanac Tony Montana (Al Pacino) počinje se baviti drogom u Miamiju. Montana ubrzo postaje najveći diler u Miamiju ubijajući sve koji su mu stali na put.

*moguće je da tijekom tjedna dođe do naknadnih izmjena u TV programu.

Kompletan TV program pogledajte ovdje, a filmske vijesti i recenzije ovdje.+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights