Što gledati ovaj tjedan? U nastavku pogledajte koje filmove smo odabrali za vas iz tjednog programa domaćih TV kanala.

PONEDJELJAK – 03.02.

HTV 2 | 21:00 – Bit će krvi
There Will Be Blood (2007)

Priča o pohlepnom ali ustrajnom naftašu (Daniel Day-Lewis) u potrazi za bogatstvom tijekom procvata naftne industrije krajem 19. stoljeća, te njegovom sukobu s mladim propovjednikom (Paul Dano) s čijeg zemljišta crpi naftu. Daniel Day-Lewis je za ulogu nemilosrdnog Daniela Plainviewa osvojio svoj drugi Oscar za najbolju glavnu ulogu.

UTORAK – 04.02.

HTV 2 | 21:00 – Birdman
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Fantastična satira show businessa u kojoj propali glumac (Michael Keaton) kojega svi pamte po ulozi superjunaka Birdmana, pokušava vratiti staru slavu predstavom na Broadwayu za koju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. Birdman je specifičan po tome što je snimljen da izgleda kao da je cijeli film jedan kadar bez rezova. Film je režirao i napisao Alejandro G. Iñárritu te je osvojio Oscare za najbolji film, režiju i scenarij, a Emmanuel Lubezki je za kameru osvojio svoj drugi od tri uzastopna Oscara.

SRIJEDA – 05.02.

HTV 2 | 21:00 – Hrabro srce
Braveheart (1995)

Povijesna drama Mela Gibsona koji je film režirao i odigrao glavnu ulogu, legendarnog Škota Williama Wallacea, borca za nezavisnost Škotske koji je okupio vojsku i krenuo u rat protiv engleskih okupatora u Prvom škotskom ratu za nezavisnost. Braveheart je osvojio 5 Oscara među kojima su i oni za najbolji film i režiju.

PETAK – 07.02.

HTV 1 | 20:05 – Spotlight
Spotlight (2015)

Potresna istinita priča o istrazi redakcije Boston Globea koja je razotkrila rašireno i dugotrajno seksualno zlostavljanje djece u kojem su sudjelovali katolički svećenici, a nadbiskupija je to godinama zataškavala. Odličnu glumačku postavu predvode Mark Ruffalo, Rachel McAdams i Michael Keaton. Film je nagrađen Oscarima za najbolji film i scenarij.

RTL | 21:00 – Brzina
Speed (1994)

Triler krcat akcijom od početka do kraja, u kojemu mladi policajac (Keanu Reeves) spašava putnike iz autobusa koji će eksplodirati ako brzina padne ispod 50 mph. U tom ludom pothvatu pomaže mu putnica Annie (Sandra Bullock).

Nova TV | 23:00 – Let
Flight (2012)

Nakon što je uspješno prizemljio padajući avion i tako spasio putnike od sigurne smrti, protiv pilota Whipa Whitakera (Denzel Washington) je pokrenuta istraga jer se sumnja da je noć prije leta konzumirao alkohol. Whitakeru ne preostaje ništa drugo nego borba za čast, ali i istinu. Washington je bio nominiran za Oscara u kategoriji najbolje glavne uloge, a film je ostvario i nominaciju za najbolji scenarij.

HTV 3 | 23:35 – Građanin broj 4
Citizenfour (2014)

Oscarom nagrađen dokumentarac o najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, Edwardu Snowdenu koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana koji je provodila Nacionalna služba sigurnosti SAD-a.

SUBOTA – 08.02.

Doma TV | 19:55 – Ucjena
Ransom (1996)

Bogati poslovni tajkun (Mel Gibson) i njegova supruga (Rene Russo) proživljavaju noćnu moru kad im otmu sina. Nakon što FBI napravi pogrešku kod predaje novca za otkupninu, otac uzima stvari u svoje ruke kako bi pronašao otmičare i spasio život svoga sina.

HTV 2 | 20:05 – Kraljev govor
The King’s Speech (2010)

Inspirirano istinitom pričom o Princu Albertu (Colin Firth) koji zatraži pomoć uglednog ali neortodoksnog logopeda (Geoffrey Rush) kako bi se riješio govorne mane koja ga muči od djetinjstva. Dok surađuju, dvojica muškaraca postaju dobri prijatelju i kada Albert postane Kralj George VI oslanja se na logopeda da mu pomogne održati radijski govor u kojemu objavljuje napad na Njemačku i početak Drugog svjetskog rata. Kraljev govor osvojio je Oscare za najbolji film, redatelja, scenarij i glavnu mušku ulogu.

Nova TV | 22:15 – Kralj Arthur: Legenda o maču
King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Kada Arthurov otac bude ubijen, Arthurov stric Vortigen (Jude Law) preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur (Charlie Hunnam) se nađe u mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu, sviđalo se to njemu ili ne.

RTL | 22:00 – X-Men: Apocalypse
X-Men: Apocalypse (2016)

Nakon tisućljetnog sna budi se drevni mutant Apocalypse (Oscar Isaac) i formira tim snažnih mutanata koji žele pročistiti čovječanstvo i stvoriti novi svjetski poredak. Mystique (Jennifer Lawrence) i Professor X (James McAvoy) vode tim mutanata koji će zaustaviti njihovog najvećeg neprijatelja i spasiti čovječanstvo od potpunog uništenja.

Doma TV | 22:05 – Sedam godina u tibetu
Seven Years in Tibet (1997)

Istinita priča o austrijskom alpinistu Heinrichu Harreru (Brad Pitt), koji bježi od nacističke ideologije dok se njegova domovina priprema za skori Drugi svjetski rat. Harrer završi u Tibetu gdje se sprijatelji s 14-ogodišnjim Dalaj Lamom, duhovnim i političkim vođom Tibeta kojeg izuzetno zanima život izvan njegove domovine.

HTV 1 | 22:20 – Argo
Argo (2012)

Lažno se predstavljajući kao holivudski producent u potrazi za lokacijom za snimanje znanstveno-fantastičnog filma, CIA-in agent (Ben Affleck) pokreće opasnu operaciju kojoj je cilj spasiti šestero Amerikanaca iz Teherana za vrijeme talačke krize u Iranu 1979. Argo je osvojio Oscare za najbolji film, scenarij i montažu, a po mnogima je i Affleck trebao osvojiti za režiju za koju nije bio niti nominiran. Argo je postao tek 4. film u povijesti Oscara koji je osvojio nagradu za najbolji film bez nominacije za redatelja. To je također bilo jedini put da je netko u bilo kojoj kategoriji osvojio sve 4 glavne nagrade (Golden Globe, BAFTA, SAG i DGA) i nije bio u istoj kategoriji nominiran za Oscara.

Nova TV | 22:35 – Kapetan Amerika: Ratnik Zime
Captain America: The Winter Soldier (2014)

Steve Rogers (Chris Evans) živi mirno pokušavajući se prilagoditi suvremenom društvu ali ubrzo će se morati družiti s Crnom udovicom (Scarlett Johansson) kako bi savladali moćnog i do sada nepoznatog neprijatelja – Ratnika zime (Sebastian Stan).

NEDJELJA – 09.02.

HTV 2 | 20:05 – Nepomirljivi
Unforgiven (1992)

Ostarjeli revolveraš (Clint Eastwood) zajedno sa najboljim prijateljem (Morgan Freeman) nevoljko prihvaća posao, a nakon što susretnu nepravednog šerifa (Gene Hackman) ponovo uzima pravdu u svoje ruke. Unforgiven u režiji Clinta Eastwooda osvojio je četiri Oscara: za najbolji film, režiju, sporednu mušku ulogu i montažu.

HTV 1 | 22:40 – Mjesečina
Moonlight (2016)

Film prati tri vremenska perioda u životu mladog Afro-amerikanca Chirona koji se bori sa svojim identitetom i seksualnošću dok proživljava svakodnevne borbe djetinjstva, adolescencije i odrasle dobi. Mahershala Ali je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu, a film za scenarij i u jednom od najvećih preokreta u povijesti Oscara, nagradu za najbolji film ispred velikog favorita La La Land koji je zbog pogrešne omotnice čak i bio proglašen dobitnikom na oko dvije minute.

*moguće je da tijekom tjedna dođe do naknadnih izmjena u TV programu.

Kompletan TV program pogledajte ovdje, a filmske vijesti i recenzije ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights