U posljednjih nekoliko godina biografski filmovi o glazbenicima postali su popularniji nego ikad, te je nakon Jamesa Browna, Briana Wilsona, NWA-a, Tupaca, Queena, Eltona Johna, Mötley Crüea i mnogih drugih, red napokon došao i do Nobelovom nagradom nagrađenog Boba Dylana.

Fox Searchlight najavio je film o mladom Bobu Dylanu, a u glavnoj ulozi trebao bi se naći Timothée Chalamet, jedan od najtraženijih mladih glumaca današnjice. Film će režirati James Mangold čija su posljednja dva filma hvaljeni Logan i Ford v Ferrari, a u ovome žanru već se jednom odlično snašao kao redatelj filma Walk the Line o Johnnyju Cashu.

Radnja filma smještena je u 1965. godinu, kada je tadašnja folk zvijezda Dylan napravila preokret u karijeri i prešla na električnu gitaru i rock’n’roll glazbu. Sukladno tome, film će se najvjerojatnije zvati “Going Electric”, a baziran je na knjizi Dylan Goes Electric Elijaha Walda.

Ovo naravno nije prvi film o Dylanu. Redatelj Todd Haynes 2007. u nekonvencionalnom filmu I’m Not There skupio je šest vrlo različitih glumaca koji su glumili Dylana u različitim fazama njegova života. Neki od glumaca bili su Christian Bale, Heath Ledger, Richard Gere i Cate Blanchet.

Ostale filmske vijesti pročitajte ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights