Snima li Quentin Tarantino svoj posljednji film? Ovaj popularni redatelj već godinama priča kako će se umiroviti nakon što snimi deset filmova. Budući da Kill Bill 1 i 2 računa kao jedan film, nadolazeći “The Movie Critic” zaista bi mogao biti Tarantinov posljednji film.

Izvori bliski Tarantinu tvrde da je scenarij za “The Movie Critic” već napisan. Osim toga, početak snimanja navodno se očekuje na jesen. Iako se još ne zna o čemu će biti film, isti ti izvori kažu kako će radnja biti smještena u Los Angeles kasnih 70-ih i da će u glavnoj ulozi biti žena.

Film o stvarnoj osobi?

Zbog naslova filma, mnogi smatraju da će se film fokusirati na Pauline Kael, jednu od najutjecajnijih filmskih kritičarki svih vremena. Kael, koja je umrla 2001., nije bila samo kritičarka, već i esejist i romanopisac. Bila je poznata po svojim žestokim svađama s urednicima, ali i redateljima. U kasnim 1970-ima, Kael je vrlo kratko radila kao konzultantica za Paramount. Tu poziciju prihvatila je na zahtjev glumca Warrena Beattyja. Čini se da se vrijeme tog Paramountovog posla poklapa s vremenom i mjestom radnje scenarija. Poznato je da Tarantino duboko poštuje Kael te se i pojavio u dokumentarcu What She Said: The Art of Pauline Kael, što čini izglede da ona bude tema filma još vjerojatnijim.

Tarantinov 10. (i posljednji?) film

Tarantino već dugo tvrdi da će snimiti ograničen broj filmova, rekavši da želi režirati 10 filmova ili otići u mirovinu do svoje 60. godine. Scenarist i redatelj snimio je devet (ako dva Kill Bill filma računate kao jedan) i navršava 60 kasnije ovog mjeseca.

Također smatra kako se redatelji gube na kvaliteti kako stare. 2012. u intervjuu za Playboy je rekao: “Želim stati u određenom trenutku. Redatelji ne postaju bolji što su stariji. Obično su najgori filmovi u njihovoj filmografiji ona posljednja četiri na kraju. Puno mi znači moja filmografija, a jedan loš film sjebe tri dobra. Ne želim lošu, neuobičajenu komediju u svojoj filmografiji, film koji tjera ljude da pomisle: ‘O, čovječe, on je još uvijek zapeo u vremenu prije 20 godina.’ Kad redatelji ostare, to nije lijepo.”

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights