Sylvester Stallone najavio je dokumentarni film 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic.

1976. godine izašao je kultni Rocky, sportska drama u kojoj Sylvester Stallone glumi lokalnog boksača kojemu se pruži rijetka prilika da se bori protiv svjetskog prvaka Apolla Creeda.

Film je osvojio publiku i kritiku i nakon originala izašlo je još sedam nastavaka od kojih je Stallone napisao scenarij za njih pet, a režirao ih je četiri.

Stallone je rekao da mu je prošlogodišnji Creed II bio posljednji film u kojem glumi Rockyja, a ovu legendarnu ulogu koju je glumio nešto više od 40 godina odlučio je zabilježiti i dokumentarcem.

https://www.instagram.com/p/BwDDNgGnhA5/

Izgleda da se film neće fokusirati na cijelu Rocky franšizu već samo na prvi film iz 1976. koji je sve i započeo, a Stallone kaže da će film sadržavati i “behind the scenes” snimke koje do sad još nismo imali prilike vidjeti.

Film će režirati Derek Wayne Johnson koji je vrlo upoznat s ovom temom. Johnson je naime režirao dokumentarac John G. Avildsen: King of the Underdogs o Oscarom nagrađenom redatelju Rockyja i Stallone: Frank, That Is o glumcu i glazbeniku Franku Stalloneu, Sylvestrovom bratu.

Plakat za 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic

Rocky je, prisjetimo se bio nominiran za čak 10 Oscara, a osvojio ih je 3 – na najbolji film, redatelja i montažu. Stallone koji je scenarij napisao u samo tri i pol dana, postao je tek treća osoba u povijesti Oscara koja je za isti film nominirana za glumu i za scenarij. Prije njega to je uspjelo samo Charlie Chaplinu i Orsonu Wellesu.

Rocky je 1976. bio najuspješniji film na svjetskim kino blagajnama zaradivši 225 milijuna dolara, a kao što znamo lansirao je Stalloneovu karijeru koji je postao jedna od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena.

Ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights