Spider-Man Oscar nominacija

Sve filmske inkarnacije Spider-Mana spasile su mnogobrojne živote. No ova posljednja, Spider-Man: Put bez povratka, možda je spasila i kina. Naime, odavno nijedan film nije bio ovako uspješan u kinima. Bar ne otkako su nastupila nova pravila uvedena zbog virusa COVID-19.

Ako ste i vi jedni od onih koji su ovaj film gledali u kinu, onda znate koliko je on oduševio publiku. Ali ne samo to, ohrabrio je Toma Hollanda da progovori o statusu koji imaju Marvelovi filmovi. Koliko god uspješni i dobri bili, još uvijek ih svi filmaši ne priznaju kao „filmove“ već kao nešto manje vrijedno. Posebno ih još bole riječi Martina Scorsesea koji dijeli takvo negativno mišljenje. Holland je tako u jednom intervjuu rekao „Možete pitati Scorsesea ‘Želite li napraviti Marvel film’, ali on ne zna kako, jer nikada nije napravio takav film“.

Glumac je dodao i kako je u dosadašnjoj karijeri osim Marvel filmova radio i one koji su bili potencijalni Oscarovski filmovi. Prema Hollandu, jedina razlika među njima je ta što su Marvelovi filmovi skuplji. A posebno je naglasio kako smatra da su i superherojski filmovi umjetnost. S njim se slaže i Amy Pascal, filmska producentica te bivša predsjednica Sonyja. Osim što je radila na superherojskim filmovima, ona je bila uključena i u nominirane filmove poput The Social Network, Moneyball, Zero Dark Thirty, Captain Phillips, American Hustle, The Post te Little Women.

Art film vs komercijalni film

Dodala je kako su svi filmaši ušli u svijet snimanja filmova jer su željeli napraviti nešto što će doprijeti do publike i što publika želi vidjeti. Sličnog je mišljenja i Tom Rothman koji je naslijedio Pascal na njenoj poziciji u Sonyju. Rothman je rekao kako mu je drago da su art filmovi napokon prepoznati od strane Akademije. No naglasio je kako to ne bi trebalo biti na račun kvalitetnih komercijalnih filmova.

U priču se u konačnici uključio i Kevin Feige. On je rekao kako je dobra stvar što ljudi ustaju i navijaju tijekom Marvelovih filmova. Te da je dobra stvar što tijekom nekih od njih i zaplaču. U konačnici, smatra šef Marvela, kako je to nešto zbog čega je Akademija stvorena i što bi morala prepoznati. Nakon svih javnih istupa, Marvel i Sony službeno su pokrenuli kampanju da Spider-Man: Put bez povratka bude nominiran za Oscar. Prije ovoga, Marvel je uspješno progurao nominaciju za film Black Panther, a vidjet ćemo hoće li uspjeti ponoviti takav uspjeh i sa trećim Spider-Manom.

Spider-Man Oscar poster

Naše ostale filmske vijesti pročitajte OVDJE.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights