novi film Zvjezdane staze

Posljednjih godina, Star Trek, odnosno Zvjezdane staze, mogli smo gledati samo na TV ekranima. No po svemu sudeći, uskoro bi se mogao snimati i novi film „Zvjezdane staze“. U njemu bi se vratili Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg te ostatak ekipe iz ovog reboota.

J.J. Abrams je potvrdio kako se radi na četvrtom nastavku njegovih Zvjezdanih staza u kojima bismo ponovno gledali iste glumce (Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho). Ostaje za vidjeti jedino kako će film objasniti nepojavljivanje Chekova. Naime, njega je glumio Anton Yelchin koji je preminuo malo prije premijere filma Zvjezdane staze: S one strane (Star Trek Beyond), 2016. godine.

„Uzbuđeni smo što možemo reći kako naporno radino na novom Star Trek filmu koji će se početi snimati krajem godine i u kojem se vraća naša originalna postava uz neke nove likove“, rekao je Abrams.

Novi redatelj i scenaristi

Ono što već znamo je kako se uz ovaj projekt vezivao redatelj WandaVision serije, Matt Shakman, no došlo je i do nekih promjena. To se prije svega odnosi na scenariste filma. Tako bi Josh Friedman i Cameron Squires trebali preuzeti olovke od scenaristica Lindsey Beer i Geneve Robertson-Dworet.

Do odluke o snimanju novog filma navodno je došlo nakon što je Paramount radio fokus grupe s fanovima. U njima su ih pitali žele li da se snime nove Zvjezdane staze, a fanovi su odgovorili potvrdno.

Osim toga, Abrams je rekao kako trenutno istražuju razne moguće priče koje bi se mogle odigrati u svijetu Zvjezdanih staza. To znači da možda jednog dana ipak ugledamo neku verziju filma kojeg je trebao raditi Quentin Tarantino. Ali ako se to i dogodi, to bi bilo tek u dalekoj, neizvjesnoj budućnosti.

Za kraj dodajmo samo kako nije službeno objavljen datum kada bi novi film trebao izaći, no ako se uzme u obzir kako snimanje kreće krajem 2022., Zvjezdane staze mogle bi se u kinima naći u drugoj polovici 2023. godine.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights