Robert Pattinson Dina

Nakon što je njegov novi film, Batman, napokon izašao u kinima diljem svijeta, Robert Pattinson govorio je o drugim blockbuster franšizama kojima bi se želio priključiti, a među njima je i Dina 2. Nakon svoje prve velike uloge u filmu Harry Potter i Plameni pehar, Pattinson je bio najpoznatiji kao vampir Edward Cullen iz Sumrak sage.

No nakon brojnih negativnih posljedica koje je povezivanje s tim filmovima donijelo, on se okrenuo manjim filmova i često mračnijim ulogama. Radio je tako sa redateljima kao što su Claire Denis, Robert Eggers i braća Safdie.

Blockbusterima se vratio s filmom Tenet, Christophera Nolana, koji je ostao dobro zapamćen među Batman fanovima zbog svoja tri filam o vitezu tame. Što se tiče filma Dina 2, za kojeg je Robert Pattinson izrazio interes, on sa snimanjem počinje ovog ljeta. Naime, prvi dio tek je otprilike polovica knjige Franka Herberta, a kulminaciju i rasplet događaja dobit ćemo u drugom dijelu.

Prvi film pokazao nam je samo neke od plemenitaških kuća koje se bore za kontrolu nad pustinjskim planetom Arrakisom. On je glavni izvor najvažnije i najmoćnije robe u galaksiji, „začina“ koja mijenja um i koji omogućuje putovanje svemirom. Junak filma je Paul kojeg glumi Timothée Chalamet, nasljednik kuće Atreides. On ima vizije vođenja mesijanskog ustanka i mora prevladati velike prepreke kako bi ostvario svoju sudbinu. Nastavak filma Denisa Villeneuvea, nominiranog za Oscara, očekuje se u 2023. godini.

Povratak blockbusetrima

Ovaj Pattinsonov povratak blockbusetrima čini se motiviran redateljima, odnosno „talentom iza kamere“, a ne jednostavno potraga za najvećom plaćom. U slučaju Batmana, početni interes za Pattinsona je postao potpuna opsesija kada je Ben Affleck napustio projekt, a za novog redatelja je izabran Matt Reeves. On je radio na filmovima Planet majmuna: Revolucija i Planet majmuna: Rat.

„Tako volim filmove ‘Planet majmuna’. Postojala su samo dva filma – sada tri – u čijim nastavcima sam želio glumiti. Filmovi ‘Planet majmuna’, Sicario i Dina. Pogledao sam oba filma ‘Planet majmuna’ u kinima. I pomislio sam kako je nevjerojatno što je uspio napraviti s mo-cap tehnologijom. Ako je to uspio napraviti od majmunovog lica, onda bi sigurno i iz mene izvukao dobru izvedbu“, rekao je Pattinson.

On je dio svojih želja ostvario radeći na Batmanu s redateljem filma „Planet majmuna: Rat“, Mattom Reevesom. Sada mu još ostaje vidjeti hoće li ga Denis Villeneuve, redatelj Dine i Sicaria, izabrati za jedan od svojih nadolazećih filmova.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights