Robert Downey Jr Shane Black novi film

Nakon što su zajedno radili Kiss Kiss Bang Bang i Iron Man 3. Robert Downey Jr. i Shane Black snimaju novi film. Ovaj put riječ je o liku koji je već nekoliko puta bio ekraniziran. A to je Parker, glavni protagonist književnog serijala kojeg je stvorio američki spisatelj Donald Westlake.

Black će novi film raditi za Amazon, a Robert Downey Jr. naći će se u naslovnoj ulozi kriminalca Parkera. Inače, riječ je o liku koji je inspirirao uloge koje su igrali Lee Marvin (1967. u filmu Point Blank), Jim Brown (1968. u filmu The Split), Robert Duvall (1973. u filmu The Outfit), Peter Coyote (1983. u filmu Slayground), Mel Gibson (1999. u filmu Payback) te Jason Statham (2013. u filmu Parker).

Ovo Downeyjevo okretanje mračnijoj ulozi dolazi nakon zatišja, pa i pada u karijeri koji je nastupio nakon odlaska iz Marvela. Zato će pogotovo biti zanimljivo gledati kako će ova nova suradnja Blacka i Downeyja izgledati na velikom ekranu.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights