Recenzija Slatka mala tajna

Film Slatka mala tajna ili A Simple Favour, režirao je Paul Feig koji je poznatiji po radu na televizijskim serijama iako je 2016. režirao poznatu, ali ne i uspješnu žensku verziju Ghostbusters filma. Nakon rada na Nurse Jackie, The Office i Parks and Recreation, stigao je i film po kojem ga možemo pamtiti. Ali ovaj put po dobrom. Želim li reći da je film remek-djelo? Ne, to nikako, niti on to pokušava biti. Jednostavno nije takav tip filma. Želim li reći da sam se jako dobro zabavio gledajući ga? Ooo, da. To sigurno. 

Glavne zvijezde ovog filma su Anna Kendrick i Blake Lively i vjerujte mi, one su savršen izbor za uloge koje su im dodijeljene! Kendrick glumi kućanicu, samohranu majku, koja usprkos tome ima dovoljno energije za sudjelovati na svakom volonterskom zadatku u sinovoj školi i k tome voditi vlog u kojem donosi razne kućanske savjete. No usprkos svemu tome ona baš i nema prijatelja. To jest, nema ih sve dok slučajno ne upozna Emily Nelson koju glumi Lively. 

Humor vs napetost

Činjenica da njihovi sinovi idu u isti razred jedino je što povezuje ove dvije žene. Sve ostalo je potpuno suprotno. Lively ima stalni posao, radi u modnoj industriji, nije arhetip kućanice, ali zato ima stila… itekakvog stila. Dok je gledate u ovom filmu, čini vam se kao da je na crvenom tepihu, ali cijeli njezin lik zrači glamurom tako da se to ne može uzeti kao problem u filmu. No, uz sve ovo, ona ima još nešto. Tajnu… a ta tajna izađe na vidjelo kada Lively zamoli Kendrick za jednostavnu uslugu.

Sve u svemu, ovaj film pun je humora zbog kojeg ozbiljne scene ne izgledaju tako dramatično kao što bi možda trebale. Ipak, taj humor je dobar i u spoju s ponekom napetom scenom držat će vašu pozornost kroz cijeli film. Zašto kažem ponekom napetom scenom? Zato što je film prepun obrata koji bi trebali stvarati napetost, no barem neke od njih ćete shvatiti prije nego se dogode. 

U mojem slučaju to i nije bilo tako bitno jer mi je film bio doista zabavan i držao je moju pozornost cijelo vrijeme. Zato, ako se želite zabaviti i usput se igrati detektiva, onda je A Simple Favour film za vas.

Naše ostale filmske recenzije pročitaj OVDJE.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights