Recenzija Ratovi zvijezda: Pobunjenici

Serija Ratovi zvijezda: Pobunjenici, našla se na mojoj listi za gledanje čim sam završio seriju Ratovi zvijezda: Ratovi klonova. Za ovu drugu, recenziju sam već napisao i dosta sam je nahvalio. I da vam odmah kažem, isto ću učiniti i sa Pobunjenicima.

Za razliku od „Klonova“, „Pobunjenici“ se ne događaju u vrijeme Republike. Njihova radnja smještena je nakon nastanka Carstva, ali prije formiranja zajedničke pobune na razini cijele galaksije. Likovi koje pratimo od samog početka su: neizostavni droid Chopper kojeg je zapravo utjelovio kreator serije, Dave Filoni. Tu je i Kanan Jarrus (Freddie Prinze Jr.), odbjegli Jedi, kojem uz rame stoji jedna od najboljih pilotkinja u galaksiji Hera Syndulla (Vanessa Marshall). Njihovu ekipu još upotpunjavaju Sabine Wren (Tiya Sircar) koja je Mandalorianka te Zeb Orrelios (Steve Blum), posljednji od svoje vrste.

Oni na samom početku nalete na Ezru Bridgera (Taylor Gray), dječaka bez roditelja koji živi od dana do dana, kradući kako bi preživio. No Kanan u njemu vidi nešto posebno… Silu! Ezra je osjetljiv na silu i Kanan ga odluči trenirati pa se Ezra priključi njihovoj maloj pobunjeničkoj ekipi.

Novi likovi i kako je nastala POBUNA

Recenzija Ratovi zvijezda: Pobunjenici

Jedna od stvari koja me najviše brinula ulazeći u Ratove zvijezda: Pobunjenici, bila je hoću li se povezati s likovima. Naime, Pobunjenici su uveli ove potpuno nove likove i odlučili cijelu priču izgraditi oko njih. Oni su doista temelj ove serije, a ne neki od ranije poznati likovi. I to je bila hrabra, ali dobra odluka.

Novi likovi ubrzo su se pokazali dobrima i dobro razvijenima, a kada su u potpunosti stali na svoje noge, serija je tek tada na kapaljku počela dodavati neke od ranije poznate likove. S tim da treba naglasiti kako su ti „stari“ likovi bili većinom iz serije Ratovi zvijezda: Ratovi klonova, a ne iz filmova. Odnosno, nisu toliko poznati ležernim fanovima Ratova zvijezda, ali jesu onima koji su pratili animaciju.

Ratovi zvijezda: Pobunjenici zapravo paralelno prati odnose unutar ove male „obitelji“, ali i razvoj dobro nam poznate galaktičke pobune. Kako su se međusobno nepovezane ćelije ujedinile? Tko je pobunu predvodio? Tko je bio izdajnik, a tko obraćenik?

Uskoro na malim ekranima: igrana verzija

Recenzija Ratovi zvijezda: Pobunjenici

Pobunjenici su nam doista dali odgovore na sva ova pitanja, a ujedno su nam pokazali i djelovanje Carstva. Dobili smo na trenutke i uvid u njihovu Akademiju, kao i neke nove negativce koji će zbog svoje popularnosti vjerojatno uskoro biti pretočeni na male ekrane u igranim verzijama. A osim negativaca dobit ćemo i igranu verziju jednog od pobunjenika. To je nedavno potvrđeno kada je objavljeno tko će ga glumiti u nadolazećoj seriji Ashoka. Naravno, glavna zvijezda ove serije bit će Ashoka Tano koju glumi Rosario Dawson. (detalje o tome tko od heroja i negativaca bi trebao biti u ovoj seriji neću napisati ako netko ne želi znati sve detalje o Ashoki prije gledanja)

Ako vam nije jasno tko je to i o čemu ja to pričam, onda vam preporučam da prije njene samostalne serije, ali i prije Pobunjenika ipak pogledate seriju Ratovi zvijezda: Ratovi klonova. Kao i animirani film koji joj je prethodio, a u kojem se Ashoka prvi puta pojavi.

U svakom slučaju, Ratovi zvijezda: Pobunjenici bili su doista jedno odlično i emotivno Star Wars iskustvo. Odmaknulo se od obitelji Skywalker i dalo nam je još zanimljivih likova i svjetova koji će se još dugo pamtiti. Isto tako, na svome samom kraju, dalo nam je zaključak priče za neke likove koje dugo nismo vidjeli i za koje ranije nismo znali kako njihova priča završava.

Naše ostale recenzije serija pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights