Recenzija Hawkeye

Hawkeye je Marvelova serija koja prati istoimenog superjunaka kojeg glumi Jeremy Renner. Pravim imenom Clint Barton, ovaj superjunak član je Marvelovog svijeta od samih početaka te je jedan od originalnih članova Osvetnika. Dosta se govorilo o tome, doprinosi li on i koliko samim Osvetnicima. Pa su se tako i zbijale šale na njegov račun, poput onih kako su Osvetnici izgubili i raspali se tek kad njega nije bilo s njima.

No Hawkeye je mnogima postao jedan od omiljenih likova baš zbog svoje jednostavnosti. Pogotovo nakon što je na velikom ekranu po prvi put prikazana i njegova obitelj za koju nitko nije znao. Obitelj je velika tema i u ovoj seriji, kako Clintova tako i obitelj Kate Bishop (Hailee Steinfeld).

Ronin

Recenzija Hawkeye

Naime, radnja serije odvija se pred Božić i Hawkeye pokušava stići kući na vrijeme kako bi blagdan proveo sa svojom obitelji. U tome mu probleme stvara mlada Kate Bishop kojoj je upravo Hawkeye najdraži Osvetnik i životni uzor. A ona sama je izuzetno dobar strijelac. Problemi koje ona stvori zapravo su nevolje u koje upadne i iz kojih je Hawkeye izvlači.

Ubrzo se ispostavi kako su članovi kriminalnog podzemlja s kojima se Kate sukobljava isti oni s kojima se borio i Clint pod pseudonimom Ronin. To je dio njegove krvave prošlosti koja se događala u vrijeme nakon što je njegova cijela obitelj nestala nakon Thanosove pobjede. Tako se, kao i u ostalim Disney+ Marvelovim serijama koje smo do sada dobili, glavni junak mora suočiti sa svojom prošlošću. Na ovaj ili onaj način.

Novi Hawkeye

Recenzija Hawkeye

Ova serija poslužila je kao uvertira za uvođenje mlade Osvetnice Kate Bishop koja će zasigurno u Marvelovoj budućnosti preuzeti ulogu i ime Hawkeye. Pogotovo ako se uzmu u obzir zdravstveni problemi s kojima se Hawkeye suočava u ovoj seriji, a koji proizlaze iz godina borbi s negativcima.

Serija je također uvela i određene antagoniste od kojih će barem jedan, odnosno jedna, dobiti svoju seriju. No osim toga vratilo nam je i jednog od omiljenih likova iz Marvelovih serija na Netflixu. (Ako vas zanima koga, pogledajte seriju, možda nije onaj na koga mislite) Hawkeye se izravno vezao i za film Black Widow (2021). Poglavito za njegovu post credit scenu.

Disney+ vs Netflix

Tako se još jednom pokazalo kako će Disney+ serije doista biti direktno vezane za Marvelov filmski svijet. Odnosno, bit će bitne za radnju filmova, iako se u filmovima može uživati i bez gledanja serija.

Naravno, to nije bio slučaj sa serijama na Netflixu za koje se govorilo da postoje u istom svijetu, ali na kraju se nikada nisu povezale s filmovima.

Zato, ako ste veliki fan Marvela, nikako ne smijete propustiti ovu seriju. No ako ste casual fan Marvela, svakako bi mogli razmisliti o praćenju ove i ostalih Disney+ serija. Hawkeye se čini kao baš dobar zalogaj za jedno kišno popodne jer ipak ima samo šest epizoda.

Naše ostale recenzije serija pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights