Nakon četiri desetljeća otkako je izašao ovaj božićni klasik, stigla je najava kako će se snimati službeni nastavak filma Božićna priča (A Christmas Story) iz 1983.

Čini se kako će na projektu zajedno raditi PerDeadline, Legendary i Warner Bros. Osim toga, Peter Billingsley koji je u originalu bio mali Ralphie, vratit će se u istoj ulozi. Nastavak će se najvjerojatnije zvati A Christmas Story Christmas, a prikazivat će se na HBO Max platformi. Scenarij će napisati Nick Schenk (Mula; Gran Torino), a režiju će potpisati Clay Kaytis (The Christmas Chronicles).

Trenutno poznati sinopsis filma kaže kako se u njemu odrasli Ralphie (Peter Billingsley) u 1970-im godinama vraća u kuću u ulici Cleveland. Želja mu je svojoj djeci prirediti čaroban Božić kakav je on imao odrastajući. Ralphie se tako ponovno povezuje s prijateljima iz djetinjstva te se miri se sa smrću svoga oca.

Ovaj film tako bi trebao biti dio novog Hollywoodskog trenda. Riječ je o snimanju nastavaka starih klasika. Ali barem nastoje vratiti sve glavne zvijezde iz originala, da nastavak ne bi ispao loša kopija prvoga filma. A kad smo već kod lošijih kopija, nastavak Božićne priče zapravo već postoji. I ne samo to. On se i službeno zove Božićna priča 2 (A Christmas Story 2), a izašao je 2012. godine.

Taj film također prati istog glavnog lika i smješten je radnjom pet godina nakon originala. Bit će zato zanimljivo vidjeti hoće li se novi film ikako osvrnuti na ovaj iz 2012. No najvjerojatnije žele zaboraviti na njegovo postojanje. Nije ni čudo s obzirom na IMDb ocjenu od 3.4/10.

Međutim, ovaj novi nastavak očito cilja na ton prvog filma i na nostalgiju. To samo po sebi ne mora biti loše. Dapače, ako se napravi s dozom umjerenosti, uskoro bi mogli dobiti novi Božićni klasik.

Naše ostale filmske vijesti pročitajte OVDJE.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights