Indiana Jones 5

Potvrđeno je ime prve glumice koja će se uz Harrisona Forda naći u novom nastavku filmske franšize o svima omiljenom arheologu – Indiana Jones 5 – a riječ je o Phoebe Waller-Bridge. Glumica je najpoznatija po seriji Fleabag (2016-2019) te filmu Solo: A Star Wars Story (2018), a osvojila je i tri nagrade Emmy

Indiana Jones 5 trenutno je u pretprodukciji, a režirat će ga James Mangold koji redateljsku palicu preuzima od Stevena Spielberga koji je režirao prva četiri nastavka. Spielberg će se tako ovaj put naći u ulozi producenta zajedno sa Kathleen Kennedy, Frankom Marshallom i Simonom Emanuelom. Također je potvrđeno kako će glazbu za film ponovno raditi sada već legendarni John Williams.

Iako peti nastavak filma Indiana Jones još nema ni službeni naslov, nekoliko detalja je ipak poznato. Zakazani datum premijere je 29. srpnja 2022., što naravno nije fiksno jer zbog pandemije koronavirusa mnogi filmski naslovi su i po nekoliko puta odgađani. Što se radnje tiče, ona bi se navodno trebala odvijati u 1960-im godinama.

Phoebe Waller-Bridge i James Mangold

Takav pomak u godinama je potpuno logičan ako se uzme u obzir da je Raiders of the Lost Ark bio smješten u 1936.,  The Temple of Doom u 1935., The Last Crusade u 1938., a Kingdom of the Crystal Skulls u 1957. godinu. S obzirom da je i Harrison Ford sada već „malo stariji“ gospodin i Indiana Jones bi trebao pratiti njegove godine.

Kao inspiraciju za peti nastavak ove franšize, James Mangold je spominjao svoj raniji film Logan (2017). Kao što znamo, to je bio posljednji put da se Hugh Jackman našao u ulozi Wolverinea, a mnogima je to i najbolji X-Men film. S obzirom na to kako će ovo biti posljednji put i za Harrisona Forda da glumi jednu od svojih najpoznatijih uloga, nije čudno da su inspiraciju tražili baš u Loganu.

Mangold je tako najavio kako će Indiana Jones 5 kombinirati neke poznate teme sa potpuno neočekivanim stvarima kako bi se ovom dobro poznatom liku dala potpuno nova dimenzija. „Ne želim fanovima dati ono što oni žele vidjeti, želim im dati nešto što ne očekuju“, rekao je. Iako su jedno vrijeme postojala nagađanja kako će Harrison Ford biti zamijenjen drugim glumcem u ovom filmu, on je to opovrgnuo i rekao kako želi da njegov posljednji Indiana Jones film bude i najbolji do sada.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights