Kum serija

Ovog mjeseca na streaming servisu Paramount+ izlazi serija The Offer koja prati nastanak filma Kum. Istog dana, na servisu će za gledanje biti dostupna i cijela filmska trilogija. Prva dva nastavka iz ove franšize koju je snimao Francis Ford Coppola, po mnogima su jedni od najboljih filmova ikada snimljenih. Sva tri nastavka bila su nominirana za Oscara za najbolji film (i mnoge druge Oscare), a tu nagradu pokupili su Kum i Kum 2.

Iako popularnost ovih filmova praktički nikada nije nestala, u posljednje vrijeme o njima se više priča u javnosti. Jedan od razloga je svakako pedeseta godišnjica izlaska prvog dijela zbog čega su ovi filmovi ponovno puštani u nekim kinima u SAD-u. Uz to, sada će biti dostupni i svima (koji imaju pretplatu) na Paramount+. Tamo će se naći prva dva dijela trilogije i novi treći dio. Naime, Coppola je napravio novu verziju trećeg nastavka kojeg je nazvao The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. Dakle, riječ je o ponovno montiranom trećem dijelu koji inače nije na najboljem glasu. No film kao film i nije toliko loš koliko mu je problem što ga se uspoređuje sa prva dva nastavka koji su fantastični.

Miles Teller kao producent Kuma

Sva tri filma, zajedno s prve tri epizode serije The Offer, bit će dostupni 28. travnja. Sama serija priča istinitu priču o producentu Albertu S. Ruddyju i njegovoj vezi sa stvaranjem Kuma. Ruddyja će glumiti Miles Teller koji je možda najpoznatiji po svojoj ulozi u Ritmu ludila (Whiplash), a uskoro ćemo ga gledati i u Top Gun: Maverick.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ova serija u konačnici proći ispod radara ili će ipak polučiti određeni uspjeh. Naime, tema je svakako zanimljiva, stvaranje jednog od najboljih i najpoznatijih filmova ikad snimljenih. No čini se kako se zasad o seriji baš i ne priče previše. Stoga odluka da na isti dan budu dostupni i filmovi Kum i prve epizode serije, izgleda kao pokušaj da se što više ljudi privuče na servis i usput pogleda seriju. Ali konačan odgovor na ovo pitanje tek ćemo znati 28. travnja, kada pogledamo prve tri epizode serije The Offer.

Naše ostale filmske vijesti pronađi ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights