novi Lex Luthor

Novi Superman film dobio svog negativca

Novi Lex Luthor glumac je tu! No, idemo redom. Štrajk glumaca nedavno je i službeno završio nakon dugih 118 dana u kojima su zaustavljene produkcije mnogih iščekivanih filmova. Među njima je bio i Superman: Legacy na kojem radi James Gunn. No s obzirom na to kako je štrajk okončan, sada je objavljeno kako se snimanje ovog filma nastavlja u trećem mjesecu 2024. godine.

Od X-mena do Supermana

Nicholas Hoult Beast

Kraj štrajka se čekao i da se pronađe glumca koji će postati novi Lex Luthor. A odluka je pala na Nicholasa Houlta! On će tako postati nasljednik velikih glumaca kao što su Gene Hackman, Kevin Spacey i Jesse Eisenberg. Odnosno trojca koji je ranije u filmovima glumio najvećeg Supermanovog suparnika.

Houltu ovo nije prvi put da se okušava u superjunačkim vodama jer je u novijim X-men filmovima glumio Beasta. Jednog od boraca za prava mutanata, a koji je i sam mutant. U prvim mutantskim filmovima, ovog superjunaka glumio je Kelsey Grammer. No govoreći o Houltu kao novom Luthoru, zanimljivo je čuti kako se on (navodno) prvo natjecao za jednu drugu ulogu u filmu. Ulogu Supermana.

Što još znamo o filmu?

Superman:Lecay - otkriven novi Lex Luthor

Što se tiče samog filma i ostalih uloga, James Gunn je rekao kako će Superman: Legacy donijeti novu verziju Clarka Kenta i Lois Lane. A glumit će ih David Corenswet i Rachel Brosnahan. Ovaj film neće biti „origin story“ jer, kako Gunn kaže, već smo dovoljno puta vidjeli tu priču na filmu. Umjesto toga, ovaj film bit će prva faza u novoj verziji DC-jevog svemira. Faza koju Gunn zove „Gods and Monsters“, odnosno, bogovi i čudovišta. Tako će u ovom filmu Superman već biti dio herojskog svijeta i dobro je upoznat s borbom između dobra i zla.

Naime, nakon što su James Gunn i Peter Safran postali co-CEOs DC Studija, odlučeno je kako ovaj filmski svemir ide u još jedan reboot. Odnosno, kako će ponovno (sve) krenuti ispočetka. Do ove odluke je došlo zbog neuspjeha i podbačaja mnogih DC filmova koji su dio povezanog filmskog svijeta. To se naravno ne odnosi na filmove kao što su Joker ili The Batman te još poneki hit u DC-jevoj produkciji.

Konstantne promjene

DC - novi Superman film

No DC je u posljednjih nekoliko godina doživio mnogo promjena, prevrata i podbačaja pa Gunn i Safran nikako nemaju lak posao. Osim što će morati napraviti nekoliko jako dobrih filmova i serija na samom početku, kako i sami ne bi bili smijenjeni, oni će prvo morati uvjeriti publiku da uopće dođe u kino. Naravno, mnogi će pogledati bilo koji DC film jer vole DC. No sada je već mnogo onih koji ne žele uopće DC-jevom filmu dati šansu jer nisu sigurni ima li ih smisla pratiti zbog konstante turbulencije kroz koju prolaze.

Ipak, svaki fan stripovskih filmova nada se kako će DC ovaj put uspjeti. Nadaju se tome i u DC-ju jer su spremno čekali da štrajk završi pa da odmah mogu krenuti s razvojem novog Supermana. Gunn će sada pokušati nadoknaditi izgubljeno vrijeme i držati se prvog roka koji je sebi zadao. A to je izlazak filma Superman: Legacy u šestom mjesecu 2025.

Više ovakvih vijesti pronađi kolikom na ovu poveznicu.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights