Komičarsko-glumački trojac Amy Schumer, Regina Hall i Wanda Sykes vodit će 94. dodjelu nagrada Oscar.

Ovo je prvi put još od 2018. i Jimmy Kimmela da će Oscari imati voditelja, odnosno voditeljice. Navodno će svaka od tri voditeljice voditi oko sat vremena dodjele. S obzirom da se šuškalo kako će dodjelu voditi Tom Holland i Zendaya, Dwayne Johnson i Kevin Hart, Jimmy Kimmel ili trojac Steve Martin, Selena Gomez i Martin Short, fanovi nisu baš previše oduševljeni voditeljicama koje su dobili.

Nove kategorije?

Kako bi se povezala s temom ovogodišnje ceremonije “Movie Lovers Unite”, Akademija se udružila s Twitterom zbog “Oscars Fan Favorite” natjecanja. Počevši od ovog ponedjeljka, korisnici Twittera moći će glasati za svoje omiljene filmove i filmske trenutke iz 2021., bez obzira na to je li film nominiran za Oscara ili nije, koristeći hashtag #OscarsFanFavorite. Film koji do 3. ožujka dobije najviše glasova obožavatelja dobiti će priznanje tijekom dodjele nagrada 27. ožujka.

Troje korisnika Twittera koji su dali svoj glas u razdoblju od 14. veljače, sljedeće godine će otputovati u Los Angeles kako bi uručili nagradu Oscar na sljedećoj ceremoniji 2023. godine.

U sklopu partnerstva Akademije i Twittera, korisnici Twittera također će moći tvitati i o svojoj omiljenoj filmskoj sceni iz 2021. koristeći #OscarsCheerMoment. Pobjedničke scene bit će prikazane na dodjeli Oscara uz tweetove obožavatelja, a pet korisnika koji su sudjelovali u kampanji dobit će pozamašan nagradni paket koji uključuje godinu dana besplatnih kino ulaznica, pretplatu na streaming servise te ekskluzivne predmete iz Academy Museum trgovine.

Akademija se prvotno poigravala sa stvaranjem kategorije najpopularnijeg filma tijekom 91. dodjele Oscara 2019. kako bi potaknula veći broj gledatelja mainstream filmova da pogledaju ceremoniju i povećaju gledanost. Nakon značajnog odbijanja te ideje od strane kritičara i članova Akademije, plan je u konačnici odbačen i od tada još nije ponovno uveden.

Iako omiljeni film obožavatelja koji su odabrali korisnici Twittera neće biti formalna kategorija Oscara, to će dati željnim obožavateljima priliku da se izjasne sa svojim mišljenjima o najboljim filmovima 2021., pogotovo ako ih Akademija ne nominira, utirući put za blockbuster hitove poput Spider-Man: No Way Home koji bi tim putem potencijalno mogli pronaći svoj put na čuvenu Oscar ceremoniju.

94. po redu dodjela filmske nagrade Oscar bit će održana 27. ožujka u Dolby Theatreu u Hollywoodu, a kompletnu listu nominiranih filmova pogledajte OVDJE.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights